SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurban Bayramına Hazırız"

0
Güncellendi - 2017-08-29 02:24:04
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, on günlük Kurban Bayramı tatilinin Yeşilyurt İlçesinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

“BAYRAM BOYUNCA VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE OLACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye ekiplerinin tatil boyunca ‘huzurlu ve güvenli’ bir tatil için mesai yapacağını hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Kurban Bayramının ilçe genelinde barış ve kardeşlik havasında geçmesi adına kendi içimizde toplantılar yaparak gerekli önlemleri aldık, tatil süresince sürekli sahada, vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu.

“EKİPLERİMİZ BAYRAMDA EK MESAİ YAPACAK”

İlçe sakinlerinin Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmeleri konusunda titiz bir hazırlık döneminden geçtiklerini dile getiren Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramına her yönüyle hazırız. Bayram süresince Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Veterinerlik, Çevre Koruma ve Kontrol ile Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı tüm ekiplerimiz görevlerini aksatmayacak şekilde çalışmalarını devam ettirecekler. Önceliğimiz; hemşerilerimizin hiçbir sorun yaşamadan kurbanlıklarını kesmeleri, akraba, komşu ziyaretlerini yaparak bayramı bayram tadında yaşamalarıdır. Yeşilyurt’un bütün yerleşim alanlarında bayram heyecanını üst seviyede yaşanması için bizde görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. İlçemizdeki mezarlıklar, caddeler ve kurban kesim yerleri ile mahallelerimizde temizlik çalışmalarına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

“YEŞİLYURT’UN TÜM YERLEŞİM ALANLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI ARTACAK”

Yeşilyurt’un bütün cadde ve sokaklarının tatil boyunca pırıl pırıl olacağını anımsatan Polat, “Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı boyunca tam mesai ile çalışacak. Bayram öncesinde cadde ve sokakların temizliğine yoğunlaşan ekiplerimiz, bayram boyunca da hem kurban kesim yerlerinde hem de çöplerin alınmasında aralıksız mesai yapacak. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Çöp toplama araçları da kurban atıklarını toplamak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecek. Bayram boyunca gerekli görüldüğü takdirde belediyemizin tüm birimleri hazır bulunacak. Bizlerde bu çalışmaları yerinde denetleyerek her hangi bir olumsuzluğun yaşanmasına mani olacağız” dedi.

“İBADETHANELERİMİZDEN GÜL KOKUSU YAYILACAK”

Başkan Polat, ilçe genelinde vatandaşlara dini hizmetler veren ibadethanelerin Kurban Bayramına hazır hale getirileceğini ifade ederken, “Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz yılda iki kez  ibadethanelerimizi baştan aşağıya temizleyerek gül kokusu sıkıyorlar. Ramazan ve Kurban Bayramına özel olarak ta bu hizmetlerimizi tekrarlıyoruz.  Vatandaşlarımızın başta bayram namazı olmak üzere vakit namazlarını sakin ve güzel bir atmosferde edâ edebilmeleri için camilerimizi temizleyerek, gül kokusu sıkacağız. Camilerimizden böylelikle gül kokusu yayılacak “ dedi.

“BAYRAM NAMAZI İÇİN NAMAZGÂH HAZIR”

Kurban Bayramı namazı için Gedik Tepesindeki Namazgâh alanın hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Polat, “ Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları dışında bayram namazlarının edâ edildiği “Namazgâh” kültürünü Yeşilyurt’ta yaşatmaya devam ediyoruz. Ramazan ile Kurban Bayramlarında bayram namazlarına ev sahipliği yapan Gedik tepesindeki Namazgâh alanımızda çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarımızı tamamladık. Cuma sabahı kılınacak bayram namazının heyecanını kıymetli hemşerilerimizle birlikte yine burada yaşayacağız” dedi.

“MEZARLIKLARDA DÜZENLEME VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI”

Yeşilyurt’taki mezarlıkların temizlik, bakım ve onarımlarına hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Polat, “Bayramlarda halkımızın en çok ziyaret ettiği yer; mezarlıklardır. Yeşilyurt Belediyesi olarak yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelen misafirlerimiz ve ilçe sakinlerimizin mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapmaları için bazı önlemler aldık. İlçemizdeki mezarlıkların çevre düzenlemesini yaparken, yolların bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik. Mezarlıklarda kuruyan otları, dikenleri, atılan çöp ve katı atıklar temizlenirken, kaldırım ve ağaçların boyama işlemleri yapıldı. Mezarlıkların yol çalışmasından, aydınlatmasına, çevre düzenlemesinden bank, kapı ve şadırvanlarının yapımına kadar eksikler giderildi.” dedi.

“ZABITAMIZ SÜREKLİ MESAİDE OLACAK”

Bayram süresince Zabıta Müdürlüğünün de aktif bir şekilde görev yapacağını sözlerine ekleyen  Başkan Polat, “Ekiplerimiz özellikle Arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Vatandaşlarımızın bayram için alış verişlerini yaptıkları pastane, lokanta ve market gibi işyerlerinde denetimlere önem verecekler. Sağlıksız, günü geçmiş, halkımızın sağlığını bozacak gıda ve ürünlere asla izin vermeyiz. Zabıta Müdürlüğü personellerimiz ayrıca kurban kesim yerlerinde de görev yaparak buradaki işleri de kontrol ederek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kurbanlıklarını kesmelerine yardımcı olacaklar. Bunun yanı sıra cadde, sokak, park, meydan ve yol kenarları gibi açık alanlarda yapılacak kurban kesimlerini önlemek için bayram boyunca denetimlerde bulunacaklar” diye konuştu.

“LOKANTA VE PASTAHANELERDEKİ DENETİMLERE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Polat, “ Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz bayramı öncesinde pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini ortak bir çalışmayla denetliyorlar. Bayramda sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim ve satış yerlerine yönelik gerçekleşen denetimlerde imalathanelerin hijyen sertifikaları, personelin kıyafet temizliği ve imalathanelerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı inceliyorlar. Kurallara uymayan esnaflarımıza gereken uyarılar yapılıyor” dedi.

POLAT, “12 ADET KURBAN KESİM, İKİ ADETTE KURBAN SATIŞ YERİMİZ HİZMET VERECEK”

Yeşilyurt’ta 12 adet kurban kesim yeri, 2 adette kurban satış yerinin belirlediklerini ifade eden Başkan Polat, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat bir ortamda kesebilmeleri için Yeşilyurt Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Kurban kesimleri için sağlık koşullarından, ulaşım şartlarına kadar birçok detayı düşündük ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Yakınca’da yapımı tamamlanan Yakınca Semt Pazarımız ve Mollakasım Mahallemizde belirlediğimiz alanımız hem satış hem de kesim yeri olarak hizmet verecek. Özellikle hijyen koşullarına uygun şartların sağlanması için belediye olarak gerekli bütün tedbirler almış durumdayız. İŞGEM şirketimiz, Zabıta İşler Müdürlüğümüz ve Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz belirlenen alanların Kurban Bayramı öncesinde hazır duruma gelmesi adına yoğun bir çalışma içerisindeler. Kurban Bayramına kadar bu çalışmalar artarak devam edecek ve hizmet alanlarımız bayram öncesinde ve bayram süresince halkımızın hizmetinde olacaktır” dedi.

POLAT, “KURBAN KESİM YERLERİ DIŞINDA KURBANLARIMIZI KESMEYELİM”

Başkan Polat, “Vatandaşlarımızdan en büyük ricamız; belirlenmiş olan kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek şekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanlarını kesmemeleridir.  Kurban kesim yerlerinde bütün alt yapılarımız mevcuttur. Belediyeden görevli arkadaşlarımız buralarda bulunacak ve vatandaşlarımıza yardımcı olacaklardır. Ayrıca kurban satış yerlerine getirilen kurbanlıkların sağlık kontrolleri Veteriner İşler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılıyor. Sağlık durumu kesime elverişli olmayan kurbanlıkları satış alanına kesinlikle almıyoruz, bu konuda asla taviz vermiyoruz.” diye konuştu.

12 FARKLI NOKTADA KURBAN SATIŞ-KESİM YERLERİ OLUŞTURULDU

Yeşilyurt Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün ortak çalışması neticesinde, Yeşilyurt’ta 12 farklı noktada kurban kesim ve satış yerleri oluşturuldu. Kurban satış yerlerinde Veteriner Hekim, Belediye Zabıtası ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi yetkilileri hem denetim işlemlerini yapacak hem de vatandaşlara yardımcı olacak.

YEŞİLYURT’TA KURBAN KESİM ALANLARI:

T.Temelli Caddesi Zaviye Mahallesi Ekonomik Pazar Yanı,

Bahçebaşı Mahallesi Gündüzbey Sokak,

Bahçebaşı Mahallesi Malatya Caddesi No: 50,

Yakınca Mahallesi Taşköprü Caddesi Eski Yeşilyurt Yolu,

Bentbaşı Mahallesi Meslek Sokak No: 180,

Hocalar Kanalboyu Sokak No: 27,

Bostanbaşı Mahallesi İsmet Paşa Caddesi No: 13 Barguzu Köprüsü Yanı,

Bostanbaşı Mahallesi Çiftlik Sokak No: 55 Goldenlıne Siteler Arkası,

Aşağıbağlar Mahallesi Serasker Sokak No: 6,

Tecde Mahallesi Kara Halil Sokağı ( Su Deposu Yanı ) No: 57,

YEŞİLYURT’TA KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI:

Mollakasım Mahallesi Karaman Köprü Yanı,

Yakınca Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Kapalı Semt Pazarı,

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÜCRETSİZ KURBAN POŞETİ DAĞITACAK

Kurban bayramında kesim ücretlerinin küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 250 TL olarak belirlendi. Kesim yerlerinde Yeşilyurt Belediye personelleri tarafından ücretsiz kurban poşeti dağıtılacak.

KURBAN KESİM YERLERİ VE CADDELER BAYRAM BOYUNCA YIKANACAK

Kurban bayramı öncesi ve sonrasında hayvan atıklarından kaynaklı sıkıntılar yaşanmaması için titiz bir çalışma yürütülecek. Kurban satış noktasında ve diğer noktalarda bulunan çöp konteynırlarını dezenfekte aracıyla parfüm içeren yıkama suyu ile temizlenecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram sonrası kesim alanlarının temizliği ve sonrasında meydana gelebilecek koku ve kirliliğin önüne geçmek adına önleyici tedbirleri titizlikle uygulayacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız