SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurban Bir Simge"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:13:49
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı dolayısıyla, siyasiler, il yöneticileri ve çeşitli kuruluş yöneticileri kutlama mesajları yayınladılar.

MÜFTÜNÜN MESAJI..

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül yayımladığı bayram mesajında, “15 Ekim 2013 Salı günü dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı. Bu bayramda inananlar için önemli olan ibadetlerden birisi hacc, diğeri de kurbandır. Kurban, Müslüman’ın, sırf Allah’ın emri olduğundan dolayı malından vazgeçebileceğini fiilen, yaşayarak gösterdiği önemli bir ibadettir. Kurban tıpkı Hz. İbrahim ve Hz. İsmail misali, canın ve cananın Allah yolunda feda edilebileceğinin sembolüdür. Kurban, sadece koyun, keçi, sığır, deve ve mandanın kesilmesi değil; aynı zamanda heva ve hevesin, bencilliğin, şehvetin ve dünyevileşmenin de önüne geçilmesinin bir simgesidir. Kurban kesildiğinde akan kanlar, kurban sahibinin yıl boyu kazandığı günah kirlerinden kurtuluşuna bir vesiledir. Kurban, mümin ve Müslüman’ın gerçek manada teslimiyet sınavıdır. Allah’ın yüce kudreti karşısında acizliğinin bir itirafıdır. Kurban, Yüce Rabbimizin bütün inananlara, inananlar vasıtasıyla da tüm insanlık alemine umumi bir lütfu, ikramı, ihsanı ve inamıdır” dedi.

“Bayramlar, ebedi hayat yolculuğumuzda Cenab-ı Hakk'ın bize bahşettiği neşe, sevinç, barış ve kardeşlik günleridir. Bayramlar, içinde yaşadığımız, havasını teneffüs edip suyunu içtiğimiz, bin bir çeşit nimetlerinden istifade ettiğimiz bu cennet vatanı bize emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm geçmişlerimizi rahmet, minnet, şükran ve dualarla anma günleridir. Bayramlar, sevincimize, huzur ve mutluluğumuza çocuklarımızı, yaşlılarımızı, engelli kardeşlerimizi ortak etme günleridir. Bayram, sadece ülkemizde değil; bütün İslam coğrafyasında, gönül coğrafyamızda zulme, işkenceye maruz kalmış, evlerinden, yurtlarından yuvalarından edilmiş, mağdur, mazlum ve mahzun kardeşlerimiz için dua günüdür” diyen Müftü Gül, şöyle devam etti:

“Bayram, yaklaşan kış mevsiminde ülkemizde ve özellikle Malatya'mızda misafir etmekten onur duyduğumuz, büyük bir çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğu Suriyeli muhacir kardeşlerimize kurbanlarımız ve kendi beğendiğimiz kışlık giysilerle yardım elimizi uzatarak ensar olma görevimizi yapma günüdür. Unutmayalım ki, asıl bayram, mahzun gönülleri sevindiren, birbirine dargın ve kırgın olan gönülleri barıştıran, geçmişlerini rahmet ve minnetle yâd eden; malını, canını, bütün varlığını Allah’ın bir emaneti bilerek O’na adayan adamış ve adanmışların; kendisi için değil başkaları için yaşayanların bayramıdır.”

VALİNİN MESAJI..

Malatya Valisi Vasip Şahin, şu mesajı yayınladı:

"Bayramlar; dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının tazelendiği ve pekiştirildiği günlerdendir. Kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi hasletlerimizin canlı bir şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı bu günler İlimizde ayrı bir coşku ve heyecanla idrak edilmektedir. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu kardeşlik ve hoşgörü duygularını en üst seviyede yaşamak amacıyla geçirdiğimiz Ramazan Bayramında olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarımız ile birlikte tek bir program olarak bayramın 2. Günü Ramada Otelde bayramlaşma töreni gerçekleştirilecektir.

Bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzurla dolu nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum."

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün bayram mesajı şöyle:

"Birlik, beraberlik ve kardeşlik hasletlerini, en samimi biçimde yaşamamıza vesile olan Kurban Bayramına erişmenin heyecanını yaşıyoruz.

Bu heyecanı gönüllerimizde hissetmekle birlikte, dünya üzerinde bayrama buruk giren kardeşlerimizin hüzünlerini de paylaşıyoruz. Bayram iklimini, huzur ve adaleti tüm hayatımıza, tüm yeryüzüne hakim kılmanın çabası içerisindeyiz. Milletçe hep beraber, birlik ve bütünlük içinde, emin adımlarla, aydınlık yarınlara doğru ilerliyoruz. Ülkemizde insanca yaşam adına her alanda yapılan yatırımlar, toplumsal huzur ve barış adına gerçekleştirilen demokratik reformlar bayramlarımızı daha da anlamlı kılmaktadır.

Kurban Bayramı; dostluğun, kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin, bölüşmenin ve infak etmenin bayramıdır. Aynı zamanda kırılan gönüllerin onarılması, dargınlık ve kırgınlıkların unutulması için de fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Bayramını tebrik eder; Kurban Bayramının yeryüzünde yaşanan zulüm ve kargaşanın sona ermesine vesile olmasını, Cenab-ı Allahtan niyaz ederim."

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bayramlar, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımın öne çıktığı özel günlerdir. İnsanlarımızı birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıklarımızı onaran bir Bayram günümüze daha kavuşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizi millet yapan değerlerin anlaşılması ve yaşatılması için bayramlar önemlidir. Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler; toplumumuzun yardım ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine yaklaşarak, şefkat ve dayanışma ruhunu yeşertmek ve yenilemek adına bir imkandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın hemşehrilerimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım."

ÇALIK'IN MESAJI..

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın bayram mesajı şöyle:

"Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu İslam Alemi olarak hep birlikte yaşıyoruz.  Bugün dünyada ve coğrafyamızda gelişen şartlarda Hz. İbrahim’in ve Hz. İsmail’in vermiş olduğu imtihanı geçmek için ortaya koyduğu inancın, fedakârlığın, teslimiyetin ve samimiyetin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyor ve idrak ediyoruz.

Coğrafyamızda ve ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak için oynanan senaryolar karşısında Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin ortaya koyduğu düşünce ışığında, bir kez daha samimiyetle ve fedakârlıklarla kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korumanın, kollamanın ve yarınlarda da yaşatmanın mücadelesi içinde olmalıyız. 

Kurban Bayramı aynı zamanda sosyal hayat açısından da önemli bir yardımlaşma ve dayanışma vesilesidir. Kurban Bayramı vesilesiyle bugün sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanındaki mağdur Müslüman kardeşlerimiz için; ülkemizin vakıf ve dernekleri önemli organizasyonlar yaparak, milletimizin tarihten gelen misyonunu bir kez daha tüm dünyaya göstermektedirler. Bu konuda samimiyetle çalışan tüm vakıf ve derneklerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Tüm Malatyalı hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor,  dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına, sevgi ve saygı çerçevesinde dayanışmanın ve yardımlaşmanın kuvvetlenmesine vesile olmasını ve kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarımızın da sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini diliyorum."

MİLLETVEKİLİ AĞBABA'NIN MESAJI..

CHPMalatya Milletvekili Veli Ağbaba , Kurban Bayramı’nın  birlik , beraberlik ve dayanışma ruhunu artırmak , dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmak  için önemli bir araç olduğunu ifade etti.

CHP Milletvekili Ağbaba, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.Son dönemlerde ülkedeki yaşanılan gelişmelerin insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını zedeleyecek duruma geldiğini kaydeden Ağbaba, insanların dil, din, mezhep ve etnik kimliklerinden dolayı ayrılmaya çalışılmasının büyük sorunları beraberinde getireceğini kaydetti.

Demokrasi ve insan hakları ihlallerinin son bulmasını dileyen Ağbaba “Asgari ücrete mahkum işçilerin, asgari ücretle iş arayan işsizlerin, siftah yapamadan dükkanını kapatan esnafın, kayısısını sobada yakan üreticilerin, yap-boz tahtasına çevrilen eğitim sisteminin cefakar öğretmenlerinin, kitaplarını alamayan, okuluna gidemeyen öğrencilerin, daha çok demokrasi istediği , düşündükleri ve yazdıkları için suçlanan ve cezaevlerine doldurulan aydınların,  düşünürlerin, siyasilerin,  doğruyu yazdıkları için işlerinden atılan gazetecilerin bayramını kutluyorum” dedi.

Ağbaba mesajının son bölümünde ise ; “ Kurban  Bayramının başta Malatya olmak üzere tüm ülkemize barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini temennileri  ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak başta Malatyalılar olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutladığını belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şunları söyledi:

“Bayramlar, sevginin, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, paylaşmanın, dayanışmanın en üst noktaya çıktığı günlerdir. 

Özellikle Kurban Bayramı’nda insanlarımız arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duyguları daha da artmaktadır. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da diri tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü güçlü bir şekilde desteklemeliyiz.  Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra yaşlılarımızı ve kimsesizleri de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı, ruhuna uygun yaşamaya özen göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramları’nı en içten dileklerimle kutlarım.”

CHP İL BAŞKANI..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz şu mesajı yayınladı.

“Barışın,  Demokrasinin, Özgürlüklerin, Eşitliğin, Dayanışmanın Egemen olduğu günler dileğiyle

İnsan Hak ve Özgürlüklerinin eksiksiz kullanıldığı 

Sözde değil, özde demokrasinin hüküm sürdüğü, 

Adaletin, eşitliğin egemen olduğu,

Yoksulluğun tamamen ortandan kalktığı, 

Gelir dağılımdaki uçurumun yok olduğu, 

Yurtta ve dünya’ da barışın egemen olduğu, 

Dini, dili, ırkı mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin her bireyin mutlu bayramlar geçirdiği,

Geleceğe umutlu bakabildiğimiz günlerin gelmesi temennisiyle;

Bütün halkımızın Kurban Bayramını, şahsım ve temsil etmekten büyük onur duyduğum partim CHP adına içten duygularımla kutluyorum."

Kiraz, partide bayramlaşmanın, 2. gün saat 11.00'de il binasında yapılacağını söyledi.

İP İL BAŞKANI..

İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan yayınladığı mesajda, "29 Ekim cumhuriyet kutlamaları arifesinde yeniden tam bağımsız Türkiye özlemi İle AYDINLIK özgürlük mücadelesi vereceğimiz yarınlarda birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu tesis edeceğimiz günlerde herkesin Kurban Bayramı tebrik eder, mutluluklar dilerim."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız