SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurban Kesim Kursu Görüyorlar

0
Güncellendi - 2017-08-09 19:08:38
Kurban Kesim Kursu Görüyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 11 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek olan Sertifikalı Kurban Kesim Kurs eğitimleri devam ediyor.

Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 20 saat teorik, 20 saat pratik olmak üzere toplam 40 saat eğitim verilecek. Büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursuna katılan katılımcılara eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek.

Sağlık kuralları anlatıldı

Kurban Kesim Kursuna katılan kursiyerlere, kesimden önce ve sonra yapılması gerekenler, dini vecibeler, yaralanmalara karşı yapılması gereken sağlık kuralları hakkında bilgiler veriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Beydağı toplantı salonunda slayt eşliğinde kurban kesimi sırasında olası yaralanmalara karşı alınması gereken tedbirler ve sağlık kuralları hakkında kursiyerlere bilgiler verildi.

Canlı hayvan pazarında uygulamalı eğitim

Kurban Kesim kursuna katılan kursiyerlere Büyükşehir Belediyesine Canlı Hayvan Pazarında kesim öncesinde hayvanların kurbanlığa uygun olup olmadıkları konusunda bilgiler verildi. Kursiyerler daha sonra mezbahaneye giderek uygulamalı hayvan kesimi yaptılar.

Kurban Kesim Kursuna yoğun ilgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sertifikalı Kurban Kesim Kursuna gösterilen yoğun ilgiden dolayı 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci bir kurs daha düzenlenecek.

14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki gerçekleştirilecek olan Kurban Kesim Kursuna katılmak isteyenler 11 Ağustos Cuma gününe kadar Veteriner Şube Müdürlüğüne müracaat edebilecekler. Kurs hakkında bilgi almak isteyenler 336 50 27 nolu telefonu arayabilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız