SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurban Kesip, Dua Ettiler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da TEKEL çalışanları, hükümetin fabrikayı kapatmaması için hayır amacıyla kurban kesip, etini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) bağışladılar.

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası önünde düzenlenen eylemde, Tek Gıda-İş Sendikası'nın organizesiyle kurbanlık koç dualarla kesildi. Tekbirlerin getirildiği kurban kesimi sırasında çalışanlar slogan atarak, TEKEL Fabrikası'nın kapatılmasını protesto etti. Yapılan duada da, bazı Avrupa ülkelerinde peygamberimiz Hz. Muhammed'le ilgili karikatüre tepki gösterilirken, ayrıca fabrikanın kapatılmaması için karar mercilerine "sağlıklı düşünme" temennisinde bulunuldu.

Kurban kesiminden sonra konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Malatya Bölgesi Teşkilat Sekreteri Sinan Oral, "Onurlu ve haklı davamızın bugünkü geldiğimiz noktası üzüntü vericidir. Değerli hocamızın da belirttiği gibi, davamızın hayırlı olması noktasında dua ettiler. Arkadaşlarımız, kestikleri kurbanı SYDV'ye verecekler. Bu davamız, işçilerin mağdur olmaması noktasında istediğimiz şekilde son bulmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız