SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurbanda Bunlara Dikkat Edin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanlarda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarında inceleme yaptığını söyleyerek, henüz önemli derecede bir satış olmadığı ve şu anda kurbanlıklar ile alakalı herhangi bir canlılığın olmadığını gördüğünü belirtti.

Akın, Kurban Bayramı’na bir iki gün kala satış ve alışların başlayacağını söyledi.

Kurban kesecek olanların ve yetiştiricilerin dikkat etmeleri gereken konular hakkında üretici ve tüketicilere bilgiler veren Akın, 2013 yılında kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatlarının çok uygun olduğunu ve canlı kilogram 8.5 TL ile 9.5 TL arası komple karkas ise 350 TL’den başlayıp 750 TL’ye kadar değişmekte olup satışa sunulmuş durumda olduğunu söyledi.

Başkan Akın, hem Malatya’da hem de Türkiye genelinde herhangi bir hayvan sıkıntısı olmadığını söyledi.

Akın, hayvancıların dikkat etmesi gereken bazı konuları şöyle dile getirdi:

“Böyle kalabalık ortamlarda alış ve satışın hızlı yaşandığı bu yerler insanların sadece alışverişte görüşüp bir daha beklide görüşmeyeceği bir ortam olduğu için bazı sıkıntılar olabilir. Dikkat etmek gerekir. Sahte para, karşılıksız çek ve borca satışta geri dönüş olmadığından dolayı emeğin çalınmaması diğer adı ile hırsızlığın yapılmaması için dikkatli olunması gerekiyor.”

Akın, “Belediyenin hayvancılarımızın hayvan barınağı ve hayvan padok alanları ile alakalı bu sene daha düzenli yapılmış olduğu çalışmalar güzel çalışmalar olup bu çalışmalar için belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Hayvanların küpeli ve raporları olmaları gerekliliğinin altını çizen İhsan Akın, “Kurban kesecek olanların kulak küpeleri mevcut olan, sağlıklı olan, herhangi bir sakatlığı olmayan, kurbana uygun olan ve yaşını doldurmuş olan hayvanları tercih etmeleri gerekiyor.

Damızlık olan verimden düşmemiş dişi hayvanların kesilmesi konusu hem yasak hem de kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Damızlık hayvanı kesmek demek bindiğimiz dalı kesmek demektir. Erkek hayvanların kurban olarak kesilmesinin daha uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız