SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurbanlıkta Sıkıntı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Kurbanlık hayvanları takip ediyoruz. Kurbanlık hayvanlarda sıkıntısı yok” dedi. 

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıklar konusunda bilgi veren Ali Selvi, ”Bakanlığımızın da açıklama yaptığı gibi, kurbanlık hayvanlarda sıkıntısı yok. Mevcut hayvan sayıları yeterlidir” ifadelerini kullandı.

4 Ekim’de başlayacak olan kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketlerini sürekli kontrol ettiklerini belirten Selvi, “Eğer il dışına hayvan sevki yapılacaksa yetiştiricilerimiz zaten bunu biliyor. Veteriner sağlık raporu, hayvanın küpesi olacak” şeklinde konuştu.

Ali Selvi, “Kurbanlık hayvan alacak vatandaşların hayvanın dış görünüşüne bakıp, yüzünde ve derilerinde şüphelenirlerse almadıkları gibi konuyu bize de bildirmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Kurban Komisyonu’nun aldığı kararlara da uyulmasını isteyen Ali Selvi, münferit olarak çiçek hastalığı görülen yerler olduğunu da bildirdi. Selvi, “Geniş çaplı şap tehlikesi yok. Bazı bölgelerde çiçek hastalığı var. Çiçek hastalığı çevre komşu illerde var. Ancak kontrolumuz altındadır. Önemli bir durum yoktur” dedi.

Selvi, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurban kesim ücreti olarak, yüzme ve parçalama dahil büyük baş hayvan kesimi için en fazla 210.-TL. küçükbaş hayvan kesimi için en fazla 50.-TL. alınmasına karar verildiğini hatırlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız