SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurbanlıkta Sıkıntı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:52
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Malatya’ya getirilen kurbanlık miktarı düşerken, Malatya’dan diğer illere giden kurbanlık miktarında ise artış görüldüğü bildirildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürvekili Ramazan Aytekin, "Geçen yıllara göre kurbanlık hayvanlarda daha fazla, Türkiye genelinde ise ithal hayvana gerek duyulmadı. Malatya’da 2011 yılında 4 bin 440 büyükbaş hayvan kesildi. 17 bin 600 ise küçükbaş hayvan kesildi. Bu yıl bizim yaptığımız çalışmalarda ise 5 bin 508 büyükbaş ve 22 bin 500 ise küçükbaş hayvan var. Dolayısıyla ilimizde herhangi bir kurbanlık sıkıntısı çekilmeyecek ve kurban satışlarında ise herhangi bir artış beklemiyoruz. Malatya hayvancılığın yoğun yapıldığı bir il. 2011 yılında Malatya’ya kurbanlık için 787 hayvan girerken, 19 bin hayvan ise Malatya’dan diğer illere gitti. Hayvan sevkleri 10 Ekim itibariyle başladı. Sevklerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın istediği ve İl Müdürlüğümüzden almaları gereken belgelerin alınması gerekiyor. Belgelerini almayan üreticilere para cezası kesilecektir. Cezalarımız küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvan için 356 TL'dir. Kaçak hayvan taşıyanlara ise bin 187 TL para cezası kesilecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın kontrollü bir şekilde Malatya’dan başka bir ile sevk etmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız