SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürdoloğ Eğitimi Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:48
Kürdoloğ Eğitimi Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Dicle Üniversitesi'nde Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi başladı; eğitimi tamamlayanlar, Kürtçe öğretmeni, Kürdolog veya mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullarda Kürtçe'yi seçmeli ders olarak kabul etmesiyle doğan öğretmen ihtiyacının giderilmesi için yapılan başvuru sonrası YÖK tarafından 150 kontenjan ayrılan Dicle Üniversitesi'ndeki (DÜ) Tezsiz Yüksek Lisans eğitiminde 120 kişi Kırmançça, 30 kişi de Zazaca lehçesinde eğitim alıyor. 

YÖK'ün onayı ile 3 sömestrden aralıksız devam edecek şekilde 2 sömestre indirilen eğitimi tamamlayanlar, Kürtçe öğretmeni, Kürt Dili ve Edebiyatı'nda doktora yaparak Kürdolog veya yerel dil bilirkişisi olabilecek. 

Tezsiz Yüksek Lisans eğitimini tamamlayanların doktora için ya Fransa'ya gönderilmesi ya da Fransa'dan gelen Kürdologlar tarafından Türkiye'de doktora eğitimi alması planlanıyor. 

DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürtçe eğitime ilişkin, bölge hatta Türkiye kamuoyunun beklentisinden çok daha hızlı gelişmeler yaşandığını, bu kapsamda 150 öğrenci ile Kürtçe üzerine Tezsiz Yüksek Lisans eğitimine başladıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız