SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürdü Kölelikten Kurtardık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:50
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “Biz Kürt’ü devletin köleliğinden kurtardık, başka hiç kimsenin de onu köleleştirmesine de izin vermeyeceğiz” dedi.

Mardin’de AK Parti Artuklu İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi yapıldı. Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler, Ankara Milletvekili ve Mardin İl Koordinatörü Nurdan Şanlı ve partililer katıldı. Kongrede konuşan AK Parti’nin Dış İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, bugün anadilin ne olduğuyla ilgili bir tartışmanın yaşanmadığına dikkat çekerek, “Kimin anadili ne olacağına sadece kendi anası karar veriyor. Devletin tek rolü onun bu kararına saygı göstermektir. Bugün, vatandaşın inancı neyse devletin ona saygı göstermekten başka bir tutumu yoktur. 2001 yılında yazılan parti programında ana sütü gibi helal olan anadili kimse yasaklayamaz. Bizim tutumuzun Kürtçü, Türkçü değil, ilkeseldir” dedi.

“HİÇ KİMSENİN KÜRTLERİ KÖLELEŞTİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Aktay, “Şimdi ise bir örgüt çıkıp ‘Bu bizim sayemizde oldu, dolayısıyla bize borçlusunuz ve devlete yaptığınız kölelik kadar, hatta daha fazlasını bize yapacaksın’ diyor. Farkındasınız değil mi, oyun bu. Oysa biz Kürt’ü devletin köleliğinden kurtardık, başka hiç kimsenin de onu köleleştirmesine de izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Bizim yolsuzlukla itham edilmemiz kadar kalleşte bir şey olamaz” diyen Aktay, “17 Aralık darbesinin üzerinden bir yıl geçti. Bunun mertte olmayan tarafı vardır. O da bir gün önce kardeş gibi geçinen insanlar ve niyetlerini belli etmeyen insanların bir gün sonra bu darbeyi vurmuş olmasıdır. Yargıda bir takım elemanını devlete değil başka bir mihraka hizmet edecek şekilde örgütlemek kadar yoksulca bir iş olamaz” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Aktay, çözüm sürecinin bir örgüte verilmiş bir taviz olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Aktay, “Biz halkımızın canının derdindeyken birileri bu halkının etinin derdindedir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız