SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kürecik NATO Çarşafına Dolandı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:50
'Kürecik NATO Çarşafına Dolandı'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Füze Kalkanı projesi kapsamındaki Kürecik Radar Üssü'nün ABD üssü olduğunun Milli Savunma Bakanı tarafından kabul edildiğini belirterek , “Füze kalkanı Amerika Birleşik Devletleri tarafından kurulmuştu, tepki gelmesinden korkulduğu için NATO çarşafına dolanmıştır” dedi.

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR

Ağbaba TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada” Malatya Kürecik'te kurulan İsrail'i korumaya yönelik füze kalkanı Amerika Birleşik Devletleri tarafından kurulmuştu, tepki gelmesinden korkulduğu için NATO çarşafına dolanmıştı. Ben bu gerçeği defalarca söyledim. Bunun bir ABD üssü olduğunu, ABD tarafından kurulduğunu, temel amacının ise İsrail'i korumaya yönelik olduğunu söyledim, maalesef beni yalanladılar. Yalancının mumu yassıya kadar yanarmış. Bugün, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bunu itiraf etti. Kendisine teşekkür ediyorum hiç olmazsa bu yalanı ortaya çıkardığı için. Burası bir ABD üssüdür, ABD tarafından kurulmuştur, Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminden kaçırılmıştır, anayasal suç işlenmiştir. Bunun takipçisi olacağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilmesini istiyorum.”ifadelerine yer verdi.

"MALATYA İYİ YÖNETİLMİYOR.."

Milletvekili Veli Ağbaba, ayrıca yaptığı açıklamada, bölge illeri arasında çevre yolu bulunmayan tek il olan Malatya’nın gerek trafik sorunu ve gerekse başka sorunlarının giderilememesi nedeniyle iyi yönetilemediğini iddia etti. 

Ağbaba, Malatya gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Hala çevre yolu bulunmayan tek kent Malatya’da trafik sorunumuz hala keşmekeş. Elimizdeki hal binası yerini sattınız, şimdi tazminat ödeyeceksiniz” dedi.

10 yıldır Malatya’nın değerlerini satarak küçülten bir belediye anlayışını gördüklerini kaydeden Ağbaba, "Hal binası satışı, Malatya’yı zarara uğratmıştır” iddiasında bulundu.

Ağbaba, “Hal binası yerinin satışından alınan paraların bir kısmı, Hal binası yerinin sahibi ailelere ödenecek. Ayrıca, belediye burasını geç teslim etti diye, Hollandalı firmaya tazminat ödeyecek. Mahkeme karar vermiş. Başbakan’a teşekkür ilanı asanlara sesleniyorum. Malatya’nın zararını karşılayın. Malatya’nın cebindeki para çalınmıştır. Malatyalılar ise sesini çıkarmıyor. Malatyalılar bunun hesabını sormalıdır. Çevre yolu bulunmayan tek kent Malatya’da trafik sorunumuz hala keşmekeş” şeklinde konuştu.

ARŞİV FOTO: Kürecik Radar Üssü ve CHP milletvekillerinin protestosuna ilişkin görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız