SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kürecik Üssü Türkiye İçin Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:55:51
'Kürecik Üssü Türkiye İçin Değil'
A- A+ PAYLAŞ

MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kürecik’de kurulan füze savunma sistemi radar üssünün Türkiye’nin değil, İsrail’in güvenliği için kurulduğunu söyledi. 

Samsun Türk Ocakları’nın düzenlediği ‘Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye’ başlıklı konferansta konuşan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, NATO şemsiyesi altında Malatya’nın Kürecik beldesinde kurulan Füze Savunma Sistemi Radar Üssü’nün Türkiye’nin güvenliği için kurulmadığını belirterek ”Suriye düştüğü an İsrail kendini emniyette hissedecek. İlk saldıracağı yer İran’dır. İran’ın ilk saldıracağı yer neresi Türkiye. Niçin Malatya Kürecik’e radar istasyonu kurdunuz? Bunu Türkiye için kurmadınız. Çünkü İran’dan bir füze radarla tespit edildikten sonra Doğu Akdeniz’deki Amerikan donanmasına bildiriyor, ya Romanya ya Akdeniz’den karşıt füze atılıyor, bu da İran füzesini ancak Kayseri’den sonra vurabiliyor. İran’dan atılan füze aynı şekilde İsrail’e atılırsa aynı şekilde füzeler İran füzesini Suriye üzerinde vuruyor. Ben bunu soru önergesi olarak verdim hala cevap yok” dedi.

”ABD, BOP İLE ÇİN’İ KONTROL ALTINA ALMAK İSTİYOR”

Büyük Orta Doğu Projesi (BOP)’un temelinde ABD’nin büyüyen Çin’i kontrol altına almak için enerji ve petrol kaynaklarını ele geçirme arzusunun yattığını ileri süren Halaçoğlu, ”Mesele, Abdülhamit’in Alman mühendislere çizdirdiği Ortadoğu petrol haritasıdır. Aslında 100 yıllık bir projenin devamını izliyoruz. ABD’nin Afganistan’da ne işi vardı? Türk dünyasında çıkan petrollerin ve doğalgazın dünyaya sevkini nereden sağlayacak. Afganistan olmazsa Pakistan üzerinden çıkması lazım. İran’ı bölmezse nerden geçecek? Irak’ı Suriye’yi halletmezse Orta Asya’dan gelen petrol nereden geçecek Akdeniz’e? Türkiye’den geçmemesi için PKK ile meşgul edildi. Çin’in nüfusu 1 milyar 400 milyon insanı barındırıyor. En çok kullandığı ve dışarıdan aldığı şey enerjidir, petroldür. Nereden alıyor Ortadoğu’dan. Orta Doğu’ya hakim olan bir Amerika Çin’i kontrol edebilir mi. Eder. İşte size Büyük Orta Doğu Projesi’nin özeti. Asıl mesele, ABD’nin Ortadoğu’ya hakim olmasıdır. Buraya hakim olup İran’ı parçaladığınızda aslında ABD arzusuna ulaşmış olacak. Çin’in her türlü petrol ihtiyacı AB’nin izni ile çıkacak.” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız