SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürecik'in Faaliyetini Durdurun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:57
A- A+ PAYLAŞ

Kadın-çocuk demeden önüne gelen herkese vahşet uygulayan İsrail terörüne Saadet Partisi il başkanı Mehmet Asiltürk'ten sert tepki geldi.

İsrail'in kara harekâtını ve son on gündür yaptığı vahşeti kınayan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk , “İsrail bir terör devletidir. Yıllardır işgal ettiği topraklarda ve etrafında terör estirmekte ve hiç çekinmeden terörünü estirmeye devam etmektedir. Filistin'in tapuları bizdedir biliyoruz. Filistin'in tapuları bizdeyse bize Filistin'e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmak düşer. Türkiye basit sözlerle değil, bu meselede taraf olan, Filistin'in tapularına sahip bir ülke olarak caydırıcı girişimlerde bulunması ve icraat yapması gerekiyor” diye konuştu. 

İktidar mensubu bakanların da açıklamalarını bir bir aktaran Asiltürk, Erdoğan’ın ‘Son nefesimize kadar Filistin’i savunmaya devam edeceğiz. Susan bu zulmün ortağıdır’ sözlerini de eleştirdi. Asiltürk, “Peki sonuç. Katliamların dozajı artarak devam ediyor. Evet, susmak zulme ortak olmaktır. Ancak başka şekillerde de zulme ortak olunuyor 

Asiltürk, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde İsrail’in iştahının kabardığını ve canavarlaştığını da sözlerine ekleyerek, AKP’nin İsrail’e desteklerini tek tek açıkladı:

“Bölgesel Kürt yönetiminin petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e satışına vesile oldunuz.

İsrail’i ziyaret etmeniz ama Gazze’ye gideceğim deyip gitmediniz.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’i TBMM’de konuşturup, milletvekillerine zorla alkışlattırdınız, 

İktidarınız döneminde Türkiye’nin İsrail'le Ticaret hacminin tarihinin en yüksek seviyesine çıkardınız.

Türkiye’de hiçbir İktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail’in OECD’ye girişine onay vermediniz.

İktidarınız döneminde Manavgat Nehri’nden İsrail’e su satışına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında anlaşma imzaladınız.

Ocak 2004'teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi'nden "cesaret madalyası" aldınız ve bu madalyayı alan Yahudi olmayan tek isim olma özelliğine sahipsiniz.

Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri "Yahudi düşmanlığı" yapmakla suçladınız.

İsrail'in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü'nün ev sahipliğini üstlendiniz,

Aralık 2012’de İsrail’in NATO çalışmalarına katılmasına onay verdiniz”

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİ

Saadetli Asiltürk, konuşmasının son kısmında ise yapılması gerekenleri bir bir saydı:

“Bu mesele lafla geçiştirilecek bir şey değildir. Lafla geçmez. Aksiyon gerek

Milletimiz iş istiyor iş, laf değil! İcraat istiyor. Etkisiz naralara karnı tok. Lütfen milletin gazını almayın.

Marifet otel lobilerinde ‘one minute’ deyip sonra sözüm moderatöreydi diyerek özür dilemekte değil. 

Marifet İsrail’in operasyonuna karşı caydırıcı bir güç oluşturmak ve yaptırımlarla dur demektedir. Harekete geçmektedir.

Gazze için İsrail’i lanetlemek kınamak önemlidir. Ancak devlet dediğin ya diplomasi yapar ya da askeri destek gönderir.

Türkiye İsrail'e karşı ciddi şekilde uluslararası diplomasi oluşturmalıdır. Uluslararası kuruluşlar derhal harekete geçirilmeli, yaptırımlar planlanmalı ve icraata geçirilmelidir.

İsrail güçten anlar. Güçlü bir çıkış yapılması lazım.

İsrailli diplomatlar derhal ülkesine gönderilmelidir. 

İsrail ile askeri, ticari, siyasi ve kültürel tüm anlaşmalar derhal askıya alınmalı ve hatta iptal edilmelidir.

Kürecikteki Radar Üssünün faaliyetini derhal durdurup İsrail'i körleştiriniz.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Afganistan ve dünyanın diğer yerlerinde konuşlandırılmış askerin Gazze'de görevlendirilmesi için acil çalışma başlatılmalı.

Libya’da hiç BM veya NATO kararı olmadan Fransa haçlılara öncülük etmiş ve sizde bir Müslüman ülke hükümeti olarak peşlerine takılmıştınız. Şimdi bir Müslüman ülkenin öncülük yapması lazım, Şimdi sizde İslam ülkelerine öncülük edin. Suriye’deki savaş çığırtkanlığı tavrınızdan çok ama çok önemli bir adım olacaktır.

Arap baharında ve öncesinde stratejik ortaklık yaptığınız dostlarınızı Askeri Müdahaleye davet ediniz, safınızın Gazze'den yana olduğunu gösteriniz.

Bütün bunlara ilaveten Büyük İsrail Hedefinin gerçekleşmesinin temel hedef olduğu Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanlığı’ndan derhal istifa ediniz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız