SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürecik'te NATO Bayrağı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:46
Kürecik'te NATO Bayrağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kürecik bölgesinde faaliyete geçen Füze Kalkanı Radar Sistemi'nin bulunduğu askeri üsse, ABD'li askerlerin de göreve başlamasıyla birlikte NATO bayrağı asıldı.
 
Kürecik köyündeki yaklaşık 2 bin rakımlı dağın uç noktasında kurulu bulunan Füze Kalkanı Radar Savunma Üssü'nde ABD'li askerlerin göreve başladığını bölgedeki vatandaşlar da doğrulayarak, ABD'li askerlerin Türk askerlerinin sağladığı sıkı güvenlik önlemleri altında üsse giriş çıkış yaptığını söyledi. Çetin kış şartlarının yaşandığı bölgede Füze Kalkanı Radar Sistemi'nin bulunduğu askeri üsse ABD'li askerlerin de gelmesiyle birlikte NATO bayrağının asıldığı görüldü. ABD'li askerlerin üsse, sivil araçlarla giriş çıkış yaptıkları belirtildi. Sistemin tamamen faaliyete geçtiği ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin ise sıklaştırıldığı belirtildi. NATO füze savunma sistemi kapsamındaki Radar Tesisinin Komutanlığının Türk Subayı tarafından çevre güvenliğinin ise yine 7. Ana Jet Üssü'ne bağlı birliklerce sağlandığı öğrenildi. Kürecik Füze Kalkanı Protesto grubu tarafından kurulan çadırda ise protestolar 128. gününe girdi. Platform adına açıklama yapan Kenan Cebe, 128. güne girdiklerini ve ABD'li askerlerin geciş ve gelişlerinde güvenliğin sıkı şekilde sağlandığını belirterek, çadırın önünde de önlem alındığını belirtti. Cebe, ABD'li askerlerin kendilerine selam vermesi halinde ise almayacaklarını ve tamamen bu sisteme karşı olduklarını ifade etti. 
 
Bu arada  Kürecik köyündeki vatandaşlar ise, Füze Kalkanı Radar Savunma Sistemi'ne tamamen karşı olduklarını ve herhangi bir savaş çıkması durumunda kendilerinin hedefte olduklarını belirtti. 
 
VALİNİN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Malatya Valisi Ulvi Saran, NATO Füze Radar Sistemi'nin kurulmasına ilişkin, "Yapılan spekülasyonlara kulak asmayın. Her şey rayında gidiyor" dedi.
Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik köyüne kurulan füze radar sistemi ve kente gelen ABD askerlerinin kalacak yerleriyle ilişkin çıkan haberler üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ulvi Saran, "Yapılan spekülasyonlara kulak asmayın. Füze savunma sisteminin burada konuşlandırılması uluslararası ilişkiler bağlamında ülkemiz hükümetinin ittifakları, anlaşmaları çerçevesinde yürütülen bir husus. Bu anlamda her şey rayında ilerliyor. Polemik konusu olacak da bir şey yoktur" dedi. 
 

ABD askerlerinin kente gelmesi ve kalacak yerlerine ilişkin bir soru üzerine Vali Saran, "Ben değerlendirme yapmıyorum. Değerlendirme yapılacak bir fevkaladelik de yoktur" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız