SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KÜRE'de 3. Etap

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:47
KÜRE'de 3. Etap
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Yaşam Derneği ve Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  Malatya, Battalgazi, Yeşilyurt Belediyeleri ile Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB) destekleriyle hayata geçirilen Kültür Rehberleri (KÜRE) eğitim projesinin 3’üncü etabına start verildi. İlk iki ders Malatya tarihi ve mimari kültürü alanlarında oldu. 

Malatya Kültür ve Yaşam Derneği tarafından yürütülen ve yok olmaya yüz tutmuş taşınır-taşınmaz kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan KÜRE projesi kapsamında 30 öğrenci, 5 hafta süreyle teorik ve pratik eğitim alacak.

Kültür Yaşam Derneği Basın Sözcüsü Yaşar Karaaslan, “Malatya Valiliğinin Sağlıklı Gelecek kampanyası çerçevesinde 1999 yılında başlattığımız  çalışmada 2 yıllık süre içinde  Malatya’nın tarihi, taşınır- taşınmaz kültürel varlıkları, yemek ve sosyal yaşam kültürü gibi yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi  konunun uzmanları tarafından öğrencilerimize aktarılmıştı. İlk iki etapta toplam 52 öğrencimizi kültür rehberi olarak ilimize kazandırdık. Bugün başlayan 3. etaba ise 30 öğrenci katılıyor. İlk hafta öğrencilerimize Malatya’nın 7 bin yıllık tarihi ile   mimari kültürü konularında olacak” diyerek proje hakkında bilgi verdi. 

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim kapsamında tarihçi-yazar Orhan Tuğrulca, öğrencilere Malatya’nın 7 bin yıllık tarihini sinevizyon eşliğinde anlatırken, Mimarlar Odası şube başkanı Mahmut Yaşaroğlu’da Malatya mimari kültürünü (geçmişten- bugüne) anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız