SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürek Devri Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kayısıya alternatif ürün olarak kuru erik yetiştirilmesinin önemine de değindi.

Milletvekili Şahin Akçadağ ilçesine bağlı Altunlu, Kümekavak, Dedeköy ve Karapınar köylerini ziyaret ederek sorunları dinledi, köylere yapılan hizmetler için köylülerden teşekkür aldı.

Dedeköy'de konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, köylere verilen hizmetlerde önceliği kapalı sistemle sulamaya verdiklerini belirterek, DAP Bölge başkanlığının yapmış olduğu çalışmalarla toplam 13 köyün projesinin onaylandığını, Dedeköy'e 750 bin lira kaynak aktarıldığını ve bu kaynakla birlikte 80 bin dönümlük arazinin sulanabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet tarihi icraatlarının en önemlilerinden birinin de kapalı sitem sulama olduğunu vurgulayan Milletvekili Mustafa Şahin şunları ifade etti:

“Bu projeler inşallah bütün köylerimiz için şamil olacak. Merhale merhale, kademe kademe bütün arazilerimizi kapalı sisteme kavuşturacağız. Bu sistemle birlikte hem açık kanallarla suyun buharlaşması engelleniyor hem de topraktaki erozyonu önlemiş oluyoruz. İşçilik artık sıfıra iniyor. Kürek devri geçti. Bundan sonra artık kürekle harığı yapmak, geveri onarmak bitmiş olacak.

Dünyamız su zengini bir dünya değil. Hamdolsun Cenabı Allah bize yetecek kadar bu nimetlerden bahşetmiş. Kapalı sistemden önce sulu tarım yapılan yerlerin oranı yüzde 20'lerde idi, şimdi dağı, taşı ağaçlandırmışız. Sulu tarıma geçmişiz. İster istemez biraz sıkıntılar yaşanır. Bugün kısmen yaşanmış olsa belki 10 sene sonra 20 sene sonra yetiştirmiş olduğumuz ağaçları yağma sulama ile sulama şansımız olmayacaktı. Onun ötesinde topraktaki bütün değerli mineraller olsun, atmış olduğumuz gübreler de ilaçlar da çıkan suyla birlikte yüzde 80'i gidiyordu. Bizim şu an sulamış olduğumuz topraklarda 100 dönümü sulamış olduğumuz suyla belki 400 dönümü sulayacağız. Kapalı sistemle yüzde 75 tasarruf sağlıyoruz. Topraklarımızın 4'te 3 ünden daha fazlasını yeni baştan sulama şansına sahip olacağız.”

Kayısıya alternatif ürün olarak kuru erik yetiştirilmesinin önemine de değinen Milletvekili Şahin, kuru eriğin ticari olarak en az kuru kayısı kadar önemli ve değerli olduğunu ve bunun yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Köy Muhtarı Vedat Tekbaş ise “Köyümüzün en büyük sorunu olan sulama suyu sorunu çözüldü. Bu sorunun çözülmesinde emeği geçen başta Milletvekilimiz Mustafa Şahin ve bütün Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız