SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küresel Isınma ve Kuraklık' Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Cangir, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta Türkiye'nin üretim ve arazi kullanım planlamasını mutlaka yapması gerektiğini belirterek çölleşme tehlikesine dikkat çekti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Fevzi Çiçek “ Son yıllarda yaşanan ve ülkemizi de önemli ölçüde tehdit eden küresel ısınma ve kuraklık konusuna duyarlılık sağlamak ve dikkatleri çekmek için düzenlediğimiz bu konferansa bizleri kırmayarak gelen Trakya Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Cemil Cangir’e ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

"Küresel Isınma ve Kuraklık" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cemil Cangir, Türkiye'de medya kuruluşlarının çölleşmeye gereken önemi vermediğini belirterek, "Çölleşme medyatik olamadı. Medyanın ilgi göstermediği asıl sorun çölleşme sorunudur" dedi.

İklim değişikliği olmasa bile Türkiye'nin ciddi manada bir çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Cangir, Türkiye'nin üretim ile arazi kullanım planlamasını mutlaka yapması gerektiğini kaydetti. Amaç dışı arazi kullanımının engellenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Cangir, Türkiye'deki yerleşim yerlerinin yüzde 28'inin verimli arazilerin üzerinde kurulu bulunduğunu aktardı.

Günümüzde dünyada 100 ülkenin çölleşme ile karşı karşıya olduğunu aktaran Prof. Dr. Cangir, 2 milyar insanın da çölleşme tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Cangir, "İklim Değişikliği Raporu'na göre, ülkeler bütçelerinin en az yüzde 1'ini ayırırsa 10 yıl sürebilecek bir programla yılda 5.5 trilyon dolar harcanarak dünya yeniden uzun süreli yaşanabilecek bir yer olacak" dedi.

Bu arada, konferansı Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Malatya Belediye başkan yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl Tarım Müdür yardımcısı Ramazan Aytekin, Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak, bazı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda mühendis, davetli ve öğrenci dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız