SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Küresel Isınmaya Karşı..

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, araç parkını güçlendirerek 1 adet paletli ekskavatör ile bu makineye uygun hidrolik kırıcının alımını gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi kararı ile İller Bankası'ndan 500 bin TL kredi kullanılarak Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla alım işlemi gerçekleştirilen ve Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne getirilerek teslimi yapılan paletli ekskavatör, Caterpıllar marka 28 tonluk 325 DL model; bu makineye uygun hidrolik kırıcı ise Atlas Copco DP 1700 model özelliklerine sahip bulunuyor. Alımı yapılan iş makinesi, içme ve sulama suyu ile yol çalışmalarında kullanılacak.

Malatya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İrfan Kaya, yaptığı açıklamada, "İş makinesi, özellikle küresel ısınmaya bağlı olarak artan kuraklık sonucu oluşan su sıkıntısının giderilmesinde değerlendirilecektir. Makine, içme suyunun bulunması, içme ve sulama suyunun nakli için kanal açılması ile yol genişletme çalışmalarında kullanılacaktır" dedi.

Malatya İl Özel İdaresi İşletme Müdürlüğü'nce araç parkının yenilenmesi çalışmalarının da devam ettiği belirtilirken, bu kapsamda, 2009 yılı başından günümüze kadar ekonomik ömrünü tamamlamış olan 10 adet binek, 8 adet iş makinesi, 3 adet otobüs ve 10 adet kamyon olmak üzere toplam 31 aracın servis dışı bırakıldığı kaydedildi. Servis dışı bırakılan bu araçların 20-30 yaş aralığında olmaları sebebiyle kullanılmalarının gerek akaryakıt sarfiyatı gerekse tamirat ve bakım onarım giderleri açısından yüksek maliyetler oluşturduğu ve ayrıca trafik güvenliği açısından risk taşıdıkları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız