SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Küreselleşme Sermayenin Birleşmesi'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi Kadın Çalışma Gurubu tarafından hazırlanan ve konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mihriban Şengül’ün katıldığı “Küreselleşme Karşısında Kadın Emeği” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Melita Restauranta gerçekleşen toplantıya ADD Şube başkanı Ali Ekber Tunçdemir, yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri ile çok sayıda bayan üye ve davetli katıldı.

Söyleşide açılış konuşmasını yapan ADD Şube başkanı Tunçdemir özetle “ Atatürk, pek çok alanda olduğu gibi kadın hakları konusunda da ülkemize çağ atlattı. Kadınları yüzlerindeki peçelerden, siyah çarşaflardan kurtaran Atatürk, aralarında ABD’nin de olduğu dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdi. Türk kadınlarının anneanneleri, babaanneleri, nineleri Kurtuluş savaşı sırasında da cepheye silah taşımıştı. Dünyanın başka hiçbir ülkesi yoktur ki kadınları hem savaşta hem de barışta ülkesine bu kadar hizmet etmiş olsun. Bu yüzden Türk kadını en iyisine layıktır. Ülkemizi dün olduğu gibi bugünde ortaçağ karanlığına götürmek isteyenlere karşı sizlere, bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu görevi başarı ile tamamlayacak olan öncelikle sizlersiniz. Çünkü bizleri yetiştiren sizlersiniz” diye konuştu.

Konuşmacı Doç. Dr. Mihriban Şengül ise küreselleşmenin tanımıyla ilgili olarak “Küreselleşme, çok kimsenin sandığı gibi teknolojinin gelişmesiyle küçülen bir dünya değil, biz sosyal bilimcilere göre küreselleşme, sermayenin birleşmesi demektir. Uluslararası sermayenin; başta çevre kirliliği olmak üzere çeşitli gerekçelerle kendi ülkelerinde yapamadığı yatırımlarını, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelere yapması demektir.” diye başladığı konuşmasını kadınların bu süreçte karşılaştığı güçlükleri ve alacağı rolleri anlatarak sürdürdü.

Söyleşi müzik dinletisi ile son buldu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız