SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurs Çocuklara Katkı Sağladı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Konak Eğitim Gönüllüleri Derneği ile World Soroban tarafından ortaklaşa olarak öğrencilere mental aritmetik kursu verildi. Kursa öğrencilerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi. 

Malatya'da sportif etkinliklerin yanı sıra eğitim ve kültür alanında yapılan çalışmalarla da adından söz ettiren Konak Mahallesi'nde, Konak Eğitim Gönüllüleri Derneği ile World Soroban tarafından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik mental aritmetik kursu verildi. 30'ar kişilik sınıflarda verilen mental aritmetik kursuna, öğrencilerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi. Çocuklarıyla birlikte sınıfları dolduran aileler, hem çocuklarını izledi hem de işlem yapmaya çalıştı.

2 ay süren kursla ilgili bilgiler veren World Soroban Temsilcisi Hasan Kardeş, "Malatya Konak Eğitim Gönüllüleri Derneği ile World Soroban olarak sosyal sorumluluk gereği ortak bir proje gerçekleştirdik. Proje kapsamında 2 ay boyunca günde 3 saat Konak Mahallesi'nde çocuklarımıza mental aritmetik kursu verdik" dedi.

Kardeş, çocukların zihinsel olarak matematik işlemlerini yapmalarını amaçladıklarını ifade ederek, "Büyük bir özveriyle Konak Mahallesi'nde bu programı yürüttük. Çocuklarımızda kursa düzenli bir şekilde geldiler. Bu çocuklarımızda da oldukça güzel sonuçlar elde ettik" diye konuştu.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ DE KURSA KATILDI

Anaokulu öğrencisi Ravza Ölmez, kurs sayesinde matematiğinin geliştiğini ve okulda kendisine büyük faydasının olacağını söyledi.

İlkokul 5. sınıf öğrencisi Serdar Yeşilkaya ise, kurs kapsamında zihninin ve hafızasının geliştiğini ifade etti.

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Ezginur Karakaplan da, abaküs ile toplama ve çıkarmayı öğrendiğini belirterek, zihinsel olarak büyük gelişim sağladığını kaydetti.

Kursa çocuğuyla birlikte katılan Fatma Karakılçık, kursa katılan kızının başarısının arttığını ifade ederek, "Matematiği daha da sevdi. Çok heyecanla kursa geldi. Hocalarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Anaokuluna giden çocuklarını kursa gönderen Ela Ölmez, çocuklarının okula gitmemesine rağmen matematik işlemlerini yapabildiğini kaydetti.

Oğlunu kursa gönderen Süleyman Yeşilkaya da, kursun Konak Mahallesi'nde düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Kurs çok başarılı oldu. Bu kurs çocuklarımıza büyük katkı sağladı. Sadece toplama çıkarma değil, zihinleri gelişti" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız