SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurs Öncesi Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Müftülük, Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik hazırlık seminerlerine başladı.

Konuya ilişkin olarak Müftülük'ten yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"Malatya İl Müftülüğü 2009 yılı “Yaz Kuran Kursları” için, şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı.

Bilhassa ülkemizde okulların tatile girmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığının emri ve onayı ile gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik hazırlık seminerleri verilmeye başlandı.

İlk olarak 98 Kur’an Kursu Öğreticisinin alındığı seminer İl Müftülüğü Konferans Salonunda bu hafta gerçekleşti. Bir hafta devam eden seminerde İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, Müftü Yardımcısı Ünal Tan, Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Yılgın, Eğitim Uzmanı A. Hekim Ağırbaş görev aldılar.

İl Müftüsü Sönmezoğlu, Her yıl Yaz Kuran Kurslarımız başlamadan görevlilerimizi seminerlere tabi tutuyoruz. Hızla değişen bir dünyada durağan bir metodla hep aynı teknik ve yöntemlerle, güncelleşmemiş bilgilerle sağlıklı bir eğitimin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizler bu seminerlerle hem güncel bilgilendirmeler ve gelişmeleri yapmış oluyoruz hem de pedagojik formasyon bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz. Bu seminerleri işin uzmanı arkadaşlarımızla görev dağılımı yaparak gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sönmezoğlu seminerde; Yaz Kuran Kurslarında görsel, işitsel materyallerin kullanılmasının önemine dikkat çekip Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp gönderilen DVD’lerin tanıtılmasına dair bilgiler verdiler. Ayrıca Yaz Kuran Kursunda öğreticiye düşen görev ve sorumluluklar, Kur sistemine uygun eğitimin gerçekleşmesi ve harflerin güzel ve doğru telaffuz edilmesi”

İl Müftü Yardımcısı Karatepe, “Kur sistemine göre itikat ve ahlak konularının işlenmesi ve takip edilmesi gerek yol ve metotlar”

İl Müftü Yardımcısı Tan, “Kur sisteminin önemi ve uygulama ilkeleri, Öğrencilerle tanışma ve onlarla kaynaşma, Kur’an-ı Kerimi öğretme metotları ve kur sistemine göre siyer konuların işlenmesi”

İl Müftü Yardımcısı Yılgın, “Yaz Kuran Kursunda öğretici ve öğrencilere verilecek kitapların tanıtımı ve kurslarda uygulanacak esasları gözden geçirme, Kuran öğretilmesinde kullanılabilecek etkinlikler ve ibadet konuların işlenilmesinde yapılabilecek etkinlikler”

Eğitim Uzmanı Ağırbaş, “Yaz Kuran Kurslarının yaygın Din Eğitimindeki yeri ve önemine” dair bilgilendirmede bulundular.

Yaz Kuran Kurslarına yönelik verilen seminerler gruplar halinde devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız