SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurs Sonunda Ziyafet

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da düzenlenen "Aşçı Yardımcısı Kursu" sona erdi.
 
Sosyal Destek Projesi (SODES) çerçevesinde Malatya Valiliği koordinasyonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Malatya Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği tarafından Yeşiltepe Seyran Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte kursa katılan 20 kursiyere sertifikaları verildi. Törende konuşan Proje Koordinatörü Mehmet Sofu, "Artık Benim de Bir Mesleğim Var" adıyla düzenlenen proje ile başarılı bir dönem geçirdiklerini ve sertifika verilen kursiyerlerin aşçılık mesleğine ilk adımı attığını, devam etmeleri halinde aşçı olabileceklerini söyledi.
 
Halk Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın destekleri ile başlatılan proje ile ilgili bilgi veren Sofu, eğitilmiş yetenekli toplum meydana getirmeye hizmet etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, "Kursiyerlerin Aşçılık mesleğinde eğitim vererek meslek edinmelerini sağlamak", "Vasıfsız kursiyerlere beceri kazandırmak", "Aile bütçesine katkıda bulunmak" amaçladıklarını belirtti.
 
Proje koordinatörü Mehmet Sofu şöyle devam etti:
 
"Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir. Program çalışmaları kapsamında yapılan sektör tarama ve inceleme çalışmaları sonucunda sektörde faaliyet gösterilen meslekler saptanarak, bu meslekler ikinci, üçüncü ve dördüncü seviye meslek gruplarına ayrılmıştır. Sektörde çalışan kişilerin görüş ve önerilerinden yola çıkılarak her meslek dalına ait anket soruları hazırlanmış, daha sonra anketler yurdun çeşitli bölgelerinde uygulanarak mesleklere özgü yeterlikler belirlenmiştir. Program geliştirme sürecinin her aşamasında üniversitelerin ve ülkemizin önde gelen sektör temsilcileri ile iş birliği yapılmış kişi ve kurumların program çalışmalarına doğrudan katkıları sağlanmıştır. Sektör ve yükseköğretim kurumlarının beklentileri programa yansıtılarak, mesleklere ait belirlenen yeterlikler öğretim programları ve modüllerin temel dayanağını ve içeriğini oluşturmuştur. Uluslararası düzeyde meslek elemanlarından beklenen yeterlikler çeşitli araştırmalar ve yerli/yabancı uzman görüşlerine dayanılarak tespit edilmiş, elde edilen sonuçlar program çalışmalarına aktarılmıştır. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır, Bireyler kazandıkları güncel meslekî yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir.Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur."
 
Daha sonra kursiyerlerce yapılan yemekler, davetlilere sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız