SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kursiyer Seçimi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hayata geçirilen Berrak Sevgi projesi için kursiyer seçimi yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Malatya'ya kazandırılan AB projesi hayata geçiriliyor. Berrak Sevgi adlı projenin kursiyer seçimi gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''AB hibe projelerinden birisi olan ve 206 bin 721 Avro tutarı bulunan bu proje, istihdama yönelik kanının iş alanında yetiştirilmesidir. Berrak Sevgi adı ile hizmet verecek olan bu projenin uygulama süresi 12 ay olup; il genelinden 18-40 yaş arasında olan, 40 ilköğretim ve 40 ortaöğretim mezunu 80 kadın; evde çocuk bakıcılığı, evde hasta ve yaşlı bakıcılığı konusunda eğitim verilecek, mesleki beceri ve nitelik kazandırılması ile yerel düzeyde istihdam edilebilirliklerinin arttırılması sağlanacaktır" dedi. Proje kapsamında bakıcı olarak yetiştirilecek ve kurs sonunda sertifikaları verilecek kursiyerlere günlük 8 Avro ücret ödeneceğini bildiren Er, kursiyer olarak alınacak kişilerin belirlenmesi için anket düzenlenecek 5 bin kişi ile anket yapılması düşünüldüğünü, projede öncelikli olarak işe ihtiyacı olan kişilerin seçileceğini dile getirdi. Er sözlerine şöyle devam etti:

"İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşen-Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı teklif çağrısı kapsamında; 30 Temmuz 2010 tarihinde sözleşmesi imzalanan 'Berrak Sevgi Projesi'nin faaliyetlerinden olan; 40 çocuk bakım eğitimi ve 40 da hasta ve yaşlı bakım eğitimi kurslarına katılacak olan kursiyerlerin seçimi için çalışmalara başlanıldı. Projenin uygulamaya girmesiyle il genelinde 2 aydır devam eden anket çalışmalarının sonuna gelinerek, proje ekibinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde kurslara katılım şartlarını taşıyan kadın adaylar arasından kursiyerlerin seçimi için kurulan komisyon İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetle Müdürlüğü toplantı salonunda çalışmalarına başladı. Eğitimci, sosyal hizmet uzmanı, İŞKUR temsilcisi, proje ekibi ve proje yürütücüsü kurumun yetkililerinden olmak üzere 5 kişilik bir kursiyer seçim komisyonu oluşturuldu. Kurslara olan yoğun ilgi nedeniyle projenin kriterlerine uygun olan kişilerin seçimi için komisyon, gelen kursiyerlerin önce anket formlarını değerlendirip ona göre kararını vermektedir. Çocuk bakımı eğitimine katılacak 40 kursiyerin seçimi, 12 Ekim 2010 tarihinde tamamlanarak; seçilen kadınların İŞKUR'a kayıtları yapıldıktan sonra Kasım ayının başından itibaren proje ortağı Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde eğitimlere başlayacaklardır. Hasta ve Yaşlı Bakımı kursuna katılacak olan kursiyerlerin seçimleri de yapıldı. Eğitim Ocak ayının sonunda başlatılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız