SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kursiyerler Okul Yenileyecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:34
Kursiyerler Okul Yenileyecek
A- A+ PAYLAŞ

Hacı Hasan Kovuk Mesleği Eğitim Merkezi ile İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ile kırsalda yer alan 2 okul baştan aşağı yenilenecek. 

Malzemelerinin İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından karşılandığı kurs 76 gün sürecek ve kursiyerlerinde günlük ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. ,

Proje ile ilgili Hacı Hasan Kovuk Mesleği Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, bu proje ile birlikte 2 okulun baştan aşağı yenileneceğini ve iç ve dış boyalarında vakıf tarafından karşılanacağını söyledi. İşçiliğini ve ustalığını İŞKUR Müdürlüğü vasıtasıyla toplum yararına çalışma kapsamında istihdam edilecek kursiyerlerin yapacağını belirten Babahanoğlu, “Aslında daha doğrusu istihdam edilecekler kursiyer olarak başlayarak ve bu işler bu arkadaşlarımız tarafından yerine getirilecek” dedi.

Kursiyerlerin eliyle kırsalda Bindal, Dilek, Şahnahan, Topsöğüt, Tohma gibi mahallelerde bulunan okullarının bakımının yanı sıra onarımını ve boyalarını yapacaklarını dile getiren Babahanoğlu, “Bu şekilde kırsalda okul fiziki ortamı ve şartları iyi olmayan birçok okulumuzu bu kursiyer arkadaşlarımızla beraber düzeltmiş olacağız. Kursiyer arkadaşlarımız da sertifika almış olacaklar” dedi.

Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ise Malatya’da bulunan 37 bin 597 işsizin olduğunu belirterek piyasaya ciddi anlamda bir işsizliğin hakim olduğunu söyledi. Malatya’nın iş imkanları Batı’ya göre daha sınırlı ama Doğu’ya göre de daha ileride olduğunu vurgulayan Toman, “Malatya inşaat sektörü de Malatya’da en önde gelen sektörler arasında yer almaktadır. Sizin öğreneceğiniz bu meslekte inşaatlara yönelik olması dolayısıyla, yarın bu kursu başarıyla bitirmeniz halinde bu alanda kendine özgü işler seçeceğinizi ve iş bulma imkanınızın ciddi oranda artacağını göreceksiniz” dedi.

Kursun 76 günde biteceğini belirten Toman, kursiyerlerin kurs sürecince genel sağlık sigortalarını yatıracaklarını ve ayrıca günlük 20 TL de harçlık verileceğini sözlerine ekledi.

Hacı Hasan Kovuk İş Merkezi'nden Derviş Yoldaş da benzer kursları daha önce de düzenlediklerini, ancak bu kursun daha çok ayrıcalıklı olduğunu dile getirdi. Yoldaş, “Çünkü örnek bir uygulama. İŞKUR’un kursiyerlerin harçlığını vermesi, kursiyerlerin giderlerinin karşılanması, malzemelerin bir firma tarafından karşılanması, eğitimlerin öğretmenlerimiz tarafından verilmesi hayal edilen istihdam ve mesleki eğitim bu olsa gerek. İnşallah bunu bu 3 ayın sonunda gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız