SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kursiyerlerden Yaşamın İçinden Fotoğraflar

0
Güncellendi - 2018-01-30 02:32:19
Kursiyerlerden Yaşamın İçinden Fotoğraflar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi İletişim Paylaşım Grubunun açmış olduğu “Dijital Fotoğrafçılık Kursu” kursiyerleri teorik derslerin yanı sıra uygulamalı çekimler de yaparak fotoğraf makinelerinin ayarlarını tanıma fırsatı buluyorlar.

Uygulamalı çekimler kapsamında daha önce Turgut Özal Tabiat Parkı’nda çekimler yaptığını ifade eden kursiyer Çiğdem Akça, “Bu hafta sonu yaşamın içinden fotoğraflar çektik. Malatya’mızın yeni cami, şemsiye sokak, mısır çarşısı, meyve pazarı, bakırcılar çarşısı ve kayısı pazarı mekânlarında çekimler yaparak fotoğraf dünyasında yolculuk ettik. Farklı değerlerde çekimler yaparak güzel bir gün geçirdik. Bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Kent Konseyi İletişim Paylaşım Grubuna teşekkür ediyoruz ve bu tarz uygulamalı fotoğraf çekimlerin devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Kurs eğitmeni Ramis Akar, kursiyerlere uygulamalı çekimlerde ve derslerde; Fotoğraf makinesi kullanımı, fotoğrafçılık tarihi, fotoğraf makinesi kullanımı, fotoğraf makinesi ayarları (iso, enstantane, diyafram değerleri, kadraj, kompozisyon, portre, manzara ve yaşamdan kareler) gibi konular anlatıldığını ifade etti. Akar, yapılan uygulamalı çekimlerin yanı sıra alanında deneyimli ve uzman fotoğraf sanatçıların da katıldığı konferanslar düzenlemeye de devam edeceklerini dile getirdi.

Bu kapsamda Büyükşehir Kent Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre; 31 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da Büyükşehir Kent Konseyi Fetih Gemuhluoğlu Konferans Salonu’nda Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Aysündü tarafından “Yaşamdan kesitler” konulu bir konferans verileceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız