SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurslara Yoğun İlgi Gösterildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:42:48
Kurslara Yoğun İlgi Gösterildi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen mesleki eğitim kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gürkan, vatandaşlara yeni meslekler kazandırma adına bu kursların önemli olduğunu ifade etti. 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Hasırcılar Kültür Merkezi başta olmak üzere toplam 8 mahallede verilen mesleki eğitim kurslarında 256 vatandaş eğitim alıyor. 8 meslek eğitiminden en çok ilgiyi halı ve kilim dokumacılığı alırken, konusunda uzman eğitimciler, vatandaşların ilgisinden son derece memnun olduklarını belirtti. İnsan hayatın değiştirecek, insanları meslek sahibi yapmaya amaçlayan eğitim programına genç, yaşlı, kadın, erkek birçok vatandaş katıldı. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin hayata tutunmasını da sağlayan projeler bakır işlemeciliği, yaşlı ve hasta bakımı, evde bebek bakımı, halı dokumacılığı, kilim dokumacılığı, kadın giyim modelist yardımcılığı, kadın giysileri artistik çizimi, yatak odası hazırlama ile kadın giyim dikimi kursu yer alıyor. Açılan kurslara gösterilen ilgiden son derece mutlu olduklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kurslara birçok vatandaşın başvuruda bulunduğunu, kura çekimi sonunda 256 vatandaşın eğitim almayı hak kazandığını söyledi. İnsan odaklı birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Gürkan, “Saha çalışmalarımız, kültür ve sosyal çalışmalarla Battalgazi’yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında toplumumuzun da sorunlarına kulak vererek, sorunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe karşı ilçemizde mesleki eğitim kursu açarak vatandaşlarımızı meslek edindirmeyi amaçladık. İŞKUR işbirliğiyle yaptığımız çalışmalar gayet iyi gidiyor. Bu kursları başarıyla tamamlayanlar, devletimizin sunduğu imkanlarla iş yeri açabilecekler. Bu kurslardan eğitim alanlar aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız