SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kursta Yapılanlar Satışta

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:36
Kursta Yapılanlar Satışta
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği'ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, kadınlara yönelik olarak verilen halı dokuma kursuna devam eden kursiyerler, el emeklerinin satışı için Malatya Park AVM'de mağaza açıldı. Değişik yörelere ait halı, kilim, seccade, yastık ve minderlerin satışa çıkarıldığı mağazanın açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Nebi Tepe'de katıldı. 
 
Açılış sırasında konuşma yapan Vali Saran,  "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardım ettiği hedef kitleyi teşkil eden kadınlarımız esasında önemli becerileri ortaya koyabilecek bir takım potansiyele sahip. Kendilerine zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri ve sadece yardım alan pozisyonun da değil, aynı zaman da, bir şeylerde üretebilir durumda olabilmeleri için vakfımız bünyesinde bir halıcılık programı başlatıldı. Bu program, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından gerekli malzemeler temin edilmek suretiyle doğrudan doğruya halı üretebilmelerini amaçlayan bir eğitimi kapsıyor. Dokudukları halıları isterlerse satabiliyorlar, isterlerse kendileri kullanabiliyorlar, ya da yakınlarına hediye edebiliyorlar. Dokudukları halıları Malatya bünyesinde pazarlayabilmek için, Malatyapark AVM desteği ile satış mağazasını açtık. Hanımlarımızın ürettikleri halılar burada teşhir edilecek ve burada halkımıza satılacak. Burada hanımlarımıza kendilerine ek gelir amaçlanacak. Onlara malzeme desteği sağlamakla, aktif iş gücü piyasasına katmış bulunuyoruz .Bizim oluşturduğumuz model sayesinde, bu modeli Malatya'da başarıyla uyguladık. Malatya'daki halıcılık kursuna katılanların sayısı 500'ü bulacak. Böyle bir uygulamayı başlattığımızdan dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı. Vali Saran, başka el becerileri ve sanatlarında da bayanların yetiştirilmesi amacıyla 15 yeni kurs açılacağını da sözlerine ekledi.
 
Tüm masrafların Valilik tarafından karşılanan ve 12 mahallede açılan kursa 308 kişi katılmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız