SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurşun Yarası Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:28:40
A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan 2 pilotun otopsilerinin sonuçlandığını açıkladı.
 
Yılmaz, pilotlarda kurşun izine rastlanmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın yabancı diplomatik misyon temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, otopsi raporunun kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti. Yılmaz, “Raporu açıklamamız aileye hem saygısızlık hem de onların mahrumiyetini ihmal etmek anlamına gelir” dedi.
 
Uçakla ilgili çelişki yok
 
Uçağın kuyruk bölümünün bulunduğunu belirten Yılmaz, bu parça üzerindeki incelemelerin de devam ettiğini söyledi. Yılmaz, Genelkurmay’ın düşürülen uçakla ilgili açıklamalarında çelişki olmadığını belirterek, “Başta ne dediysek aynı şeyler geçerli” diye konuştu.
 
Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden kalkan RF-4E tipi uçak Akdeniz üzerindeyken Suriye tarafından düşürülmüş, pilot yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuşlardı. Şehitlerin cenazeleri, yaklaşık 1400 metre derinlikte günlerce sonra çıkarılmış, Malatya'ya getirilerek otopsileri yapılmıştı. Şehitlerden Ertan Malatya'da, Aksoy ise İstanbul'da toprağa verilmişti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız