SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurtarın Bizi Bu Çileden"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Elazığ'ın Ağın ilçesi arasında, Keban Baraj gölü üzerinden karayolu ulaşımını sağlayacak olan Ağın Karamağara Köprüsü'nün 12 yıldır tamamlanamaması nedeniyle, ulaşım kısıtlı saat ve kapasite ile çalıştırılan feribotla sağlanmaya çalışılıyor. Yöre halkı, 2012'de ikmal inşaatının ihalesi yapılan köprünün bir an önce bitirilmesi, gecikmemesi için çaba gösterilmesini istiyor.

Bu güzergahta Malatya- Elazığ- Keban- Ağın ve Kemaliye yönüne olan ulaşımın sağlanmakta olduğunu belirten vatandaşlar, Malatya ile çok yakın iş ve sosyal ilişkilerinin bulunması nedeniyle başta Ağınlılar olmak üzere bu yol güzergahında yoğun bir yolcu trafiğinin olduğunu, köprünün tamamlanmasıyla bu yoğunluğun daha da artacağını belirterek, "2001 yılında temeli atılan Ağın Karamağara Köprüsü halen bitirilemedi. Projeye göre, 13 metre genişliğinde ve 280 metresi su üstünde olmak üzere 520 metre uzunluktaki köprünün ortotropik döşeme çelik kutu kiriş standardında yapılıyor. Ama bu bir türlü tamamlanamadı. Bu nedenle, ulaşım kapasitesi çok düşük olan, az sayıda yolcu ve araç alabilen, akşam 20.00'den sonra da çalışmayan feribotla yapılmaya devam ediliyor. Bu sorunun çözülmesi ve feribot mahkumiyetinden kurtulabilmemiz için geçen yıl ihalesi yapılan köprünün bitirilmesi için bölge milletvekillerinin ve Erzincanlı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yakın ilgisini bekliyoruz."diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız