SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurtarma Ekibine Dağda Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı Afetlerde Sağlık Organizasyonu Daire Başkanlığı bünyesinde kurulmuş olan Malatya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), kamp ve eğitim faaliyetlerine başladı.

Malatya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, kuruluş faaliyetleri sonrasında Akçadağ İlçesi'ndeki Levent Vadisi'nde 2 gün kamp yaptı.

UMKE'nin Malatya'da 1 aydan beri aktif olarak görev yaptığını söyleyen Sağlık İl Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi İl Sorumlusu Dr. Tarkan Şahin, Akçadağ'da Levent Vadisi'nde toplam 35 kişiden oluşan Malatya UMKE'nin 2 günlük eğitim amaçlı kamp yaptığını bildirerek; eğitim kampına Sağlık İl Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ve Dağcılık Federasyonu'ndan eğitimcilerin de katıldığını ifade etti.

Dr. Şahin, "Malatya UMKE gönüllülerden oluşmaktadır. Ekibin oluşmasında ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesinde Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel ve İl Sivil Savunma Müdürü Tuna Elmas'ın katkıları olmuştur" dedi.

UMKE hakkında bilgi veren Dr. Tarkan Şahin, "Türkiye'de afetler; yaygınlık, ölümcüllük, sakatlanma ve ekonomik kayıp ölçekleri açısından çok önemli ve öncelikli sorunların başında gelmektedir.

UMKE'nin amacı, afetlerde ölüm ve sakatlıkların kabul edilebilir sınırlara çekilmesi amacıyla kurulmuş medikal kurtarma hizmetidir. İyi eğitilmiş, uygun şekilde donatılmış, gönüllü ekipler aracılığıyla en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, hızlı ve güvenli nakil sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ve profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması UMKE'nin amaçları arasındadır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız