SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kurtarsınlar, El- Ayak Öperiz'

A- A+ PAYLAŞ

Birleşik Malatyaspor Taraftalar Derneği, Malatyaspor Destek Gecesi'nde yaşanan olaylar dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Dernek Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

"Sıkıntılı bir dönemde bulunan kapanmaması için mücadelenin en yoğun olduğu ve bu yüzden Anemonotelinde ‘MALATYA ONURUNA SAHİP ÇIKIYOR’ gecesinde yaşanan sıkıntı ve yaşatılması için bazılarının göstermiş olduğu olayı kınıyoruz.

Taraftarlarımızın Anemon Oteli’ne gece başlamadan toplanıp gitmesi ve Malatyaspor’a katkı sağlayacak kişileri onura edip, bağırlarına basan tezahürat yapan taraftarların ne gibi kötülüğü olabilir?

Günler öncesinde Yerel Tv ve gazetelerde gecenin ne kadar çok önemli olduğunu ve Malatyaspor’un kurtuluşunun başlangıcı olacağını sayın Komisyon üyelerimiz açıklamışlardı. Yani gecede Mevlit okutulup, yemek dağıtılmayacaktı. Gelen konuklarımız Malatyaspor’a maddi yardım edeceklerdi. Bu da gelecek konuklar tarafından biliniyordu.

Gece başlangıcı istenilen düzeyde değildi. Umutsuzluğa düşmüştük. Fakat Belediye başkanımız Ahmet Çakır, milletvekillerimiz Öznur Çalık, Mevlüt Aslanoğlu, Fuat Ölmeztoprak, Mehmet Şahin beyin üstün gayretleriyle geceye katılan büyük Malatyaspor sevenleri olan katılımcılarımızın katkıları umutsuzluğumuzu umuda dönüştürmeye başlamıştı. Ta ki TSO Başkanı sayın Hasan Hüseyin Erkoç’un kürsüye çıkışına kadar umudumuz sevince dönüşmüşti ki, Malatya ekonomisine yön veren TSO Başkanı Erkoç’tan çok büyük bir destek bekliyorduk. Ama maalesef hiç beklemediğimiz bir konuşma ile neye uğradığımızı şaşırdık ve hayretler içerisinde kaldık. Biz taraftarlar TSO’nun Malatya için ne denli bir güç olduğunu, üyelerinin Malatya’nın zenginlerinden oluşturduğunu, Malatyaspor’un kurtulmasında çok büyük unsur olacağını düşünürken TSO Başkanı sayın Erkoç’un konuşmasında, ‘Biz para veremeyiz. Bakan yasakladı.’ demesinin anlamı ve mantığını size soruyoruz.

Peki şunu yapamaz mıydı, geceye gelmeden önce yönetim kurulu ve üyelerini toplayıp az da olsa Malatyaspor’a can suyu olacak parayı toplayamaz mıydı? Gecede gelip kürsüde Malatyaspor’un durumu bizleri çok üzüyor, az da olsa bir miktar para toplandığını açıklayıp biz de yardım yapıyoruz demesi daha doğru değil miydi?

Bunları yapamayınca taraftarlarımızın beklentilerini TSO’dan duyamayınca demokratik bir ortamda küfürsüz hiç kimseye hakaret etmeden göstermiş olduğumuz tepki sonucunda suçlu olarak gösterilmemize anlam veremiyoruz.

Peki bu tatsız olaydan sonra TSO Başkanı Erkoç’un salonu terk etmeye kalkışması sonucunda sayın Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve milletvekillerimiz Öznur Çalık ve Mevlit Aslanoğlu’nun olgun davranışta bulunup sayın Erkoç’u yeniden salonda kalmasını ikna etmişlerdi. Sonra gece devam edecekken Ömer Faruk Öz’ün bu gecede ev sahibi olmasına rağmen büyük hırs ve öfkeyle Erkoç’un masasına gelip ‘Ben size yapılanları hazmedemiyorum. Ben gidiyorum', deyip Erkoç’u da salondan çıkarıp gecenin bitmesine sebep olmuştur. Bunu da büyük şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Orada büyüklük yapıp, sayın Erkoç ve taraftarları sakinleştirmesi gerekirken bu hırsın anlamını çözemiyoruz. Geceye katılmayan milletvekillerimiz İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin’e de üzüntülerimizi bildiriyoruz.

Kısacası Malatyaspor sırat köprüsünden geçiyor. Çok ama çok az zamanı kaldı. Biran önce büyüklerimizin gerekli hassasiyeti gösterip, Malatyaspor’umuzun kurtarılmasını bekliyoruz. Eğer Malatyaspor’umuzu bu iki gün içerisinde kurtaramazsalar bunun hesabını nasıl verecekler?

Kurtarılamazsa Malatya kamuoyu Malatya spor’un kurtulmasına soğuk baktığına inandığımız sayın İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ile ESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’tan hesap sormalıdır.

Yine de Malatyaspor’umuzu kurtarsınlar, bizler de gerek görülen herkesten özür diler, el-ayak da öperiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız