SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurtbağrı, At Kestanesi Dikiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:58
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından yaklaşık 36 Bin ağaç dikildiği belirtildi. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Bugüne kadar 36 bin civarında gelişmiş büyük ağaçlar dikildi. Amacımız, şehrimizin iklimine uygun, gelişmiş, büyük ağaçlar dikmektir. Daha önce yaptığımız çalışmalar sonucunda şehrimizin iklimine uygun olarak belirlediğimiz değişik türde 22 çeşit ağacı dikmeye başladık. Şu anda 2200 civarında ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 600 tanesi Japon Kurtbağrı ağacı, 235 adedi hatmi, 100 adet at kestanesi, 140 adet dış budak, 480 adet erguvan, 300, adet baston formlu zakkum ve 300 adedi de oya ağacı. Dikimi yapılmakta olan ve ithal edilen 2200 yetişmiş fidanın toplam maliyeti 1.5 milyon lira civarındadır” ifadelerini kullandı. 
 
"VAHŞİ SİSTEMLE YAPILIYORDU"
 
Dikilen ağaçların yaşatılmasının da çok önemli olduğunu söyleyen Çakır, "Daha önce ağaçların vahşi sistemle sulanıyordu. Son zamanlarda otomatik sulama sistemine geçildi. Bu kapsamda 186 km uzunluğunda fiskiye sistemi, 36 km uzunluğunda da damlama sistemi döşendi. Toplamda 280 bin m2 çimlendirme çalışması yaptık. Çimlendirme, gül dikimi ve çiçeklendirme çalışmalarıyla Malatya yaşanabilir, modern bir şehir haline dönüşüyor. Burada önem verdiğimiz konu, Malatya’da daha önce olmayan ama iklimimize uygun, ender ve güzel ağaçların dikilmesi. Bu  çalışmalarımız bundan sonra düzenleyeceğimiz caddelerde de devam edecek” dedi.
 
Çakır,  Cirikpınar Mahallesinde düzenleme çalışmaları kapsamında yeni getirilen ağaçların dikimini inceleyip, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte fidan dikti. Geziye Cirikpınarı Mahalle Muhtarı Öztürk Dağdelen de katıldı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız