SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürtçe Konuşmak İsterdim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:11:06
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Şırnak 5. Olağan Kongresi'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kürtçe konuşmak istediğini ancak kendi zamanlarında Kürtçe'nin seçmeli ders olmamasından dolayı bundan mahrum bırakıldıklarını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet AK Parti Şırnak 5. İl Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı'na geldi. Burada Şırnak Valisi Hasan İpek tarafından karşılanan Avcı, karayoluyla Şırnak merkeze geçti. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda yapılan AK Parti Şırnak 5. Olağan Kongresi'ne, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, bölgenin kanat önderleri ve bir çok partili katıldı. Kongreye katılanlara hitap eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kürtçe konuşmak istediğini ancak zamanında seçmeli dersler arasında Kürtçe olmadığı için bu dersten mahrum kaldığını ifade ederek, “Konuşmamın bir kısmını onlar gibi güzel Türkçemizle, bir kısmını da yine onlar gibi güzel Kürtçemizle yapmak isterdim. Ama bizim zamanımızda Kürtçe seçmeli ders yoktu. Dolayısıyla biz bu imkandan mahrum büyüdük. Yoksa ben de şimdi sizlerle muhabbetlerimi ifşa edecek kadar Kürtçe konuşabilmeyi arzu ederdim. Şırnak’ta zaten yükselmekte olan eğitim konumumuz hız kazanacak. Okuma öncesi eğitimde yüzde 50’leri yakaladık. Şırnak içinde sevindirici bir durum. Orta öğretimde 12 yıllık zorunlu eğitime geçişle birlikte manevramız hızla yükseliyor. Ortaokullarda yüzde 90’lara geçtik. İşin sevindirici tarafı özellikle kız öğrencilerimizin okullaşmasında alımlar çok yükseldi. Bundan kız imam hatip okullarımızın büyük payı olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bölgedeki talepleri de dikkate alarak, kız okullarımıza ayrıca öncelik veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi. 

“100 YIL ÖNCE ŞIRNAK'A PROVOKATÖR GELDİ"

Bakan Avcı, 100 yıl önce Şırnak’a gelen İngiliz ajanı Lawrence’yi kast ederek Kürtlerin o ajanların oyunlarını boşa çıkardığını ifade etti. Avcı, "Bundan tam 100 yıl önce Şırnak’a başka bir provokatör daha geldi. İngiliz ajan bu bölgelerde ortalığı karıştırmak için gelmişi. Ama o zaman Cizre’de Fransız ajan, Şırnak’ta İngiliz ajana karşı dedelerimiz olağanüstü şuurlu bir duruş göstererek bütün planlarını boşa çıkarttılar. 2015 gerçekten bir dönemeç, 2015 seçimleri sadece Şırnak ve bölge için değil, hatta sadece Türkiye için de değil, bütün komşularımız için coğrafyamız için, gönül coğrafyalarımız için kritik bir dönemeç. İstihdama yönelik fakülteler açacağız. Gençlerin mezun olup işsiz kalacakları değil, mezun olduktan sonra kolayca istihdam edebilecek fakülteler açmayı düşünüyoruz. Mezun oldukları için çocuklarımızın kolayca iş bulabilecekleri alanlarda biz fakülte açmayı planlıyoruz. Onun için gençlik kollarıyla ayrıca müzakere edelim diye söylüyorum. Tekrar 5. Kongre'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da, konuşmasında çözüm sürecine değindi. Muş, “Birileri bir yandan çözüm süreci diyecek, demokratikleşme süreci diyecek öte yandan bazı illerde terör estirecek, baskın ve tehditlerle insanları yıldırmaya çalışacak. Soruyorum size bu samimiyetsizlik değil de nedir. Gençlerin eline silah verip, molotof verip, sokakları savaş alanına çevirenler, korku verenler geçmişte çoğu kez sergilenen kirli oyunların tekrar sahnelemeye çalışıyorlar” diye konuştu. 

Daha sonra Şırnak’ta bir otelde milli eğitim camiasına verilen yemekli toplantıya katılan Bakan Avcı, basına kapalı olarak eğitim camiasının sıkıntılarını dinledi. Toplantının ardından Bakan Avcı’ya, Şırnak Valisi Hasan İpek Hz. Nuh Gemisi'nin maketini, Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, Şırnak’ın organik balını, Şırnak Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise Jirki kilimini hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız