SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürtçe Koro Seçmesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:31:54
Kürtçe Koro Seçmesi
A- A+ PAYLAŞ

TRT Kurdi kanalı, ilk çok sesli Kürtçe korosunu kurmak için Türkiye genelinde seçme yapacak.

Kürtçe müzik korosu için, Kürt müzisyenlerinin de katılımıyla oluşturulan bir ön jüri, 15 Nisan’dan itibaren Türkiye’yi dolaşacak. Müzisyen jüri üyeleri, konuk sanatçılar ve koro şeflerinden oluşan bir ekip, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Kars, Malatya ve İstanbul’da seçmeler yapacak. Koro organizasyonu yapan jüri Türkiye genelindeki başvuruları değerlendirip, uygun adayları seçtikten sonra, 50 aday İstanbul’da eğitime tabii tutulacak ve elemelerle 10 bayan, 10 erkek korist seçilecek.

"Koroya Kurdi" projesinin organizasyon ve jüri ekibi de çok kültürlü bir ekipten oluşturuldu. Şivan Perwer, Ciwan Haco ve Nilüfer Akbal gibi Kürt müziğinin mihenk taşları olan sanatçıların eserlerine imza atan ve Kürtçe müziğe yıllardır hizmet eden müzik yönetmeni Ayhan Evci, dünyaca ünlü müzik adamı Rahman Altun, Ermeni Koro Şefi Melikcan Zaman projedeki isimlerden birkaçı. Bunun yanı sıra Güler Işık, Aydın Aydın, Nilüfer Akbal, Berdan Mardini, Fate ve Hüseyin Tatar gibi sanatçılar da projeye destek veriyor.

ARAPÇA, OSMANLICA, TÜRKÇE, ERMENİCE ŞARKILAR DA SÖYLEYECEK

Türkiye’de bir ilk olan koro projesinin sonunda, Kürtçe’nin Kurmanci lehçesi ağırlıklı olmak üzere, Zazaki ve Sorani şarkılardan oluşan bir repertuvarla İstanbul’da büyük konser verilecek. Konser TRT Kurdi ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Bunun yanı sıra, repertuvarda Arapça, Osmanlıca, Türkçe ve Ermenice şarkılara da yer verilecek.

Koro seçim takvimi şöyle:

15 Nisan 2015: Gaziantep - Tuğcan Otel

22 Nisan 2015: Adana - Şirin Park Otel

25 Nisan 2015: Şanlıurfa - Şair Nabi Kültür Merkezi

28 Nisan 2015: Mardin

30 Nisan 2015: Diyarbakır

04 Mayıs 2015: Van

07 Mayıs 2015: Kars

10 Mayıs 2015: Malatya

16-17 Mayıs 2015: İstanbul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız