SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürtçe Okula Mühür

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:47
Kürtçe Okula Mühür
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır Valiliği tarafından eğitim öğretime başlatılan Kürtçe okulun mühürlenmesi üzerine okula gelen Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, okulun mühürlenmesine tepki gösterdi. 

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’ne ait Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi’nde açılan Kürtçe okulun izin alınmadığı gerekçesiyle valilik tarafından mühürlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında okul mühürlenirken, okula çok sayıda kişi gelip karara tepki gösterdi. DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Bir halk kendi anadilinde eğitim alma hakkına sahip değilse, kimse kalkıp bize bu süreçten bahsedemez. Bugün bu okul mühürleniyorsa, bu bir zihniyet sorunudur. Türkiye’deki zihniyetin değişmemesin sorunudur. Biz defalarca, kimseden sadaka beklemeyeceğimizi söyledik. Bizim hakkımız var ve bunu uygulayacağız. Anadilde eğitim devletin bize vereceği yasal bir hakla değil, bu halkın kendisinin yaratacağı yasalarla çocuklarını okutacaktır. Eğer bugün yasaklar getiriliyorsa, bir toplumun anadiline getirilen bir yasaktır. Bu okul bugün açıldıysa, 30 yıllık mücadelenin bedelidir. Bu bir sonuçtur. Bu sonuca tüm halkımız sahiplenmesi gerekiyor. Gerekirse çadırlarda bu eğitim verilecektir. Bunun için eğitimcilerimiz de hazır. Bu okulun mührü açılana kadar, biz de burada değerlendirmelerimizin sonunda çadırlarda eğitim vereceğiz” dedi.

Okulun önünde bekleyiş sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız