SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kürtçe Savunma Yaptılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:13
Kürtçe Savunma Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 11 sanığın yargılanmasına başlandı. 

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Gaffar Bayram, Zöhre Göçen, Ali Eren, Mehmet Toktay, Ali İlhan, Gökan İmer, Ali Piro, Zeki Kılıçgedik, Kamber Söylemez ve Hikmet Tapancı ile tutuksuz sanık B.Y. katıldı. 

Sanıkların yakınlarının ve avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de izledi. Duruşmada, ''silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'', ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''terör örgütü propagandası yapma'' gibi suçlardan yargılanan sanıklar, savunmalarını vermeye başladı. 

Bazı sanıklar savunmalarını Kürtçe yapmak istediklerini, tercümanlarının duruşma salonunda hazır bulunduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların taleplerini kabul etti. 

Eski BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Bayram, sözlü savunma yapmayacağını belirterek, Kürtçe hazırladığı savunmasını yazılı olarak verdi. Mahkeme heyeti, Bayram'ın savunmasının bilirkişi tarafından tercüme edilmesini kararlaştırdı. 

Duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Eren, Mehmet Toktay, Zöhre Göçen, Ali İlhan ve Gökan İmer'in savunmaları alındı. Zöhre Göçen ile Ali İlhan dışındaki sanıklar, savunmalarını Kürtçe yaptı. Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, iddianamenin hayali iddialardan oluştuğunu savundu. 

Mahkeme başkanının sorularını yanıtlayan sanıklar, terör örgütü mensuplarının cenazelerine vicdani ve ahlaki duygularla katıldıklarını ileri sürdü. 

Sanıklardan Gökan İmer, mahkemeden barış sürecine katkı verecek bir karar beklediğini söyledi. 

Davanın görülmesine yarın devam edilecek. Yarınki duruşmada diğer sanıklar dinlenecek. 

 -Malatya'daki KCK operasyonu- 

Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Gaffar Bayram'ın da aralarında bulunduğu biri kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10'u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiş, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız