SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kurtulmuş Gelecek'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, 29 Mart seçimlerine günler kaldığını, "hayırlısı ne ise onun tecelli etmesini" istediklerini bildirdi. Çerçi, genel başkan Numan Kurtulmuş'un, 28 Mart Cumartesi günü Malatya'da mitinge katılıp konuşacağını da söyledi.

Çerçi'nin çalışmalarına ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, beraberinde İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, İl Müfettişi Mustafa Özhüsrev, Eski Milletvekili Yaşar Canbay ve Meclis Üyeleriyle Birlikte Beydağı ve Yamaç Mahallesinde mitinge Katıldılar.

Beydağı ve Yamaç Mahalle Mitingi Kentsel Dönüşümcüler tarafından düzenlendi. Mitinge yaklaşık 600 kişi katılırken aşırı izdihamın olması dikkat çekti. Beydağı ve Yamaç mahalle Mitinginde Konuşan Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi’ye vatandaşlar “Büyük Başkan sonuna kadar yanındayız” diye tezahüratlar Yaparak Çerçiye Destek Verdiler. Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi, Halkın Kendine Gösterdiği Bu İlgiden Dolayı, da mahalle sakinlerine teşekkür Etti.

Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaşar Çerçi halka hitaben yaptığı konuşmasında “ Kentsel dönüşüm yapılan bu bölgelerde hemşerilerimizi çok mağdur etmişler. Ne hikmetse bazıları şimdi kalkmış hemşerilerimizin üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. 2 yılda çözemedikleri işi seçim zamanı mı çözecekler. Biz göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm bölgesinde mağdur olan hemşerilerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz. Bizler onlar gibi hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kimseyi yollara dökmeyeceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Herkesin rızası alınacak.

Peki, şimdi onlara sormazlar mı? Siz neden bu halkımızı mağdur ettiniz? Mağdur edilen vatandaşlarımızı yollara niye döktünüz? Sizler hiç mi Allah’tan korkmadınız? Şimdi de ortaya çıkmışlar biz sizi mağdur etmeyeceğiz diye halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşümü ancak biz yaparız. İnsanlarımızı mağdur etmeden, rızalarını alarak sorunu çözeriz.

29 Martta siz kıymetli hemşerilerimiz sandık başına giderek Malatyamızı 5 yıl yönetecek Belediye Başkanı seçeceksiniz. Seçeceğiniz Belediye Başkanı Yönetilen değil, de Malatya’yı yönetecek bir Belediye Başkanı seçeceğinizden eminim.

Kıymetli hemşerilerim bakınız işte Malatya Milletvekilleri kendi işlerini bırakmışlar dayatmayla bir Belediye Başkanı seçmeye çalışıyorlar. Bu dayatmayla seçecekleri Belediye Başkanı sizlere nasıl hizmet edecektir?

Malatya’ya hizmet etmeleri gereken bu vekiller kalkmışlar her gün bir Televizyon programına çıkarak vatandaşın gözünün içine baka, baka biz bunu yaptık biz şunu yapacağız diye halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Biz diyoruz ki sizler Malatya’mıza ne yaptınız? Malatya’da Bölge Müdürlükleri bırakmadınız? Hepsini komşu illerimize gönderdiniz. Tekel fabrikası gitti, Sümerbank fabrikasını sattınız. Yine sırada Şeker fabrikası var. Şoför okulu gitti peki sizler neyin peşindesiniz? Halkımız kime oy kullanacaksa çoktan kararını vermiş vaziyette.

Malatya’mızda bir girişim gurubu tarafından yapılan çalışmalar var. biz burada diyoruz ki gelin hep birlikte Malatya’mıza ne gerekiyorsa onu yapalım. Biz bunu dedik. Nedense hiç kimseden çıt bir ses bile çıkmıyor. Peki, sayın vekiller sizin girişimci gurubundaki çıkarınız nedir? Neden destek veriyorsunuz? Çıkın bir açıklama yapın. Malatyalı hemşerilerimize anlatın diyoruz.

Sizler bir dayatmayla getireceğiniz bir aday acaba Malatya hemşerilerimize nasıl hizmet edecektir. Sizin buradaki çıkarınız nedir? Neden halkımıza gerçekleri anlatmıyorsunuz? 29 Mart’a sayılı günler kaldı. Bu seçimde halkımız Malatya Belediye Başkanını ve Meclisini seçecek. Siz hemşerilerimiz tayin edeceksiniz.

Cenabı Hak Milletimiz için en hayırlısı ne ise o tecelli etsin diyoruz. Bizim temennimiz halkımıza daha güzel hizmet yapmak. Bunun için yola çıktığımızı ifade ediyoruz. geçmişte yaptığımız çalışmalar birikimlerimizi tecrübelerimizi yeni dönemle ilgili hazırlıklarımızı hemşerilerimize daha fazla hizmet ve yatırım yapmak için yola çıktık.

Halkımızla kurduğumuz güzel ilişkiler sevgi saygı bağı insanları bir birinden ayırmaksızın yaptığımız hizmetlerle bizi tanıdınız. Biz geçmişte aldığımız bu emaneti geçmişte yere düşürmedik. Nefsimize kullanmadık. Çevremize kullanmadık. Etrafımıza kullanmadık. Bir kuruşunuzu zayi etmedik çaldırmadık, çırptırmadık, israf ettirmedik, Allah’a şükür. Allah nasip ederse yeni dönemde yaptığımız projelerimiz hazırlıklarımızı aynı şekilde sizlerin kaynaklarını bütçenizi paralarınızı en güzel şekilde yöneteceğiz. Malatya ya yatırım ve hizmet olarak kazandıracağız.

Malatya artık büyük şehir, küçük bir şehir değil. Malatya’mızın nüfusuna baktığımızda 500 bin nüfuslu 4 tane dev şirketi olan bir belediyesi var. 3000 çalışanı olan yaklaşık 200 trilyon bir bütçeyi yönetiyor. Böylesine bir organizasyon elbette ki yönetim tecrübesi gerektirir.

Biz hiçbir hemşerimizi bize destek veren oy veren bizi tavsiye eden hiçbir hemşerimizi mahcup ettirmeyeceğiz. Malatya şu anki bulunduğu itibarıyla çok iyi bir noktada değil. Bunu sadece biz söylemiyoruz dışardan gelen insanlar tarafsız insanlar şehrimizi geziyorlar, görüyorlar. Malatya’nın Belediyecilikle ilgili bir karışıklık içerisinde bir kargaşa içerisinde olduğunu ifade ediyorlar.

Biz göreve gelir gelme Malatya’mız için gecemizi ve gündüzümüze katarak çalışacağız. Belediyemizi en güzel şekilde tekrar eski günlerdeki gibi toparlayacağız. Malatya’mızı temiz tertipli düzenli bakımlı yeşili bol çöpü çamuru çukuru olmayan bir büyük şehir havasını yaşatacak şekilde kuralların çalıştığı bir şehir haline tekrar getireceğiz.

Malatya’mızla ilgili oluşan imaj kayıplarını olumsuz izlenimleri Allahın izniyle sileceğiz. İnsanlara zulüm edenlerin zulümlerini durduracağız. Kentsel dönüşüm bunun başında geliyor. Buradaki vatandaşlarımıza ne diyorlar 2 yıldan beri bu insanlara alın size 15. 20 milyar evleriniz yıkılmak üzere enkaz bunlar diyorlar. Enkaz bedelini vererek çıkın diyorlar. Biz buraya apartman dikeceğiz diyorlar. Sizde bu apartmanlardan almak istiyorsanız 60. 70 milyar verin bu evlerden alın diyorlar. Biz ise diyoruz ki bu rakamlar o evlerin o binaların değeri değil. Biz diyoruz ki bu haksızlık bu günahtır. Bu vebal’dir.

Burada oturan insanlarımız omuzlarında taşlarını taşıyarak bu evleri yaptılar. Biz diyoruz ki kaç metre kare evi varsa ev, arsası varsa arsa. Buradaki arsaların rantı buradaki insanlara yeter. Evine ev vereceğiz. Allahın izniyle göreve geldiğimizde halkımızın bu mağduriyetini gidereceğiz. “dedi.

Ayrıca Çerçi konuşmasında 28 Martta Malatya’ya miting için gelecek olan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Malatya’da olacağını ve halkımızın mitingde davetli olduğunu belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız