SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kurtuluş' Cezaevi!

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü’nün basın açıklamasında fuhuş için Malatya’ya getirildikten sonra kurtarıldıkları belirtilen 3 kadından 2’sinin, kendilerini getiren şahısla birlikte tutuklandıkları bildirildi. Polisin basın açıklaması ile bir gün sonra yayınlanan Polis Vukuat Raporu arasındaki bilgi farklılığı şaşırttı.

3 TUTUKLAMA..
Polis Vukuat Raporu’nda; “şüpheli” olarak 23 yaşındaki A.S. adlı şahıs ile 22 yaşındaki M.S. ve 33 yaşındaki B.B. adlı kadının adları yeraldı. Raporda, A.S. adlı şahsın ilk önce N.O. adına düzenlenmiş sahte kimlik gösterdiği belirtilirken, “müşteki” olarak da, önce kendisini M.K. olarak tanıtan, en sonunda da gerçek kimliğini söyleyen 15 yaşındaki H.S. adlı kızın adı yeraldı.

Vukuat Raporu’nda; olayla ilgili “21/09/2008 günü durumlarından şüphelenilen müşteki ve şüpheliler fuhuş yaptıkları şüphesi ile görevlilerimizce yakalanmış, şüpheli A.S. isimli şahsın görevlilerimize ilk önce ibraz ettiği N.O. adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğu tespit edilmiş, alınan ilk ifadesinde kendisini M.K. olarak tanıtan müşteki, daha sonra kendisinin H.S. olduğunu beyan etmiş ve yaşı küçük olması nedeniyle C.Savcısının talimatı ile kimliği hakkında yalan beyanda bulunmaktan şüpheli olarak hakkında gerekeli işlemlerin yapılabilmesi için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, şüphelilerden A.S. isimli şahıs fuhuş için aracılık ve bu yolla gelir elde etmek suçu ile ilgili, diğer şüpheliler ise küçük yaşta çocuğu fuhuşa teşvik etmek suçlarından haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır.” açıklaması yapıldı.

BASIN BÜLTENİNDE İSE..
Emniyet Müdürlüğü’nün, aynı olayla ilgili Pazartesi günü yayınladığı basın bülteninde ise, daha sonra tutuklanan M.S. ve B.B. adlı kadınların da yaşı küçük olan H.S. ile birlikte kurtarıldıkları belirtiliyordu.

Basın bülteninde, “20/09/2008 günü saat.16.30 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerimizce başlatılan Operasyonel bir çalışma sonucu A.S isimli şahsın yanındaki biri küçük yaşta olmak üzere toplam 3 bayanı Mersin İlinden Malatya’ya Fuhuş yaptırmak için getirdiği tespit edilmiş olup 3 kişilik fuhuş çetesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerimizce çökertilmiş, yaşı küçük olan H.S ve diğer iki mağdure B.B ve M.S isimli bayanlar kurtarılmıştır.

Gözaltına alınan şüpheli 22/09/2008 günü Saat.14.00 da Adli mercilere çıkartılacaklardır.” denilmişti.

Emniyet Müdürlüğü’nün bazı olaylarla ilgili yayınladığı basın bültenleriyle, daha sonra Vukuat Raporu’nda yeralan bilgilerin farklılığı sıkça rastlanan bir olay oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız