SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurtuluş Reçetesi O Yüce İnsanın Tebliğinde.."

0
Güncellendi - 2016-04-11 17:08:07
A- A+ PAYLAŞ

  • Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Malatya'da da başladı. Düzenlenen törende konuşan Vali Kamçı, "Akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, O’nun ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir."dedi.

1989 Yılından beri kutlanmakta olan “Kutlu Doğum Haftası” kutlamaları bu yıl 11-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Malatya'da da haftanın başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programı okunan İstiklal Marşı, Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz’ın Kur-anı Kerim Tilaveti ve Meali ve Sinevizyon gösterisi ile başladı. Programa Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konusunu ele alarak milletin huzur ve kardeşliğinin, ülkenin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine katkı sağlayacağına olan inancını belirterek, bin yıldır bu toprakları vatan yapan, bu gün ve yarın vatan kalmasını sağlayan şehitlere rahmet diledi.

Malatya Valiliği Protokol Müdürü Faruk Korkmaz’ ın yazdığı ve seslendirdiği “Efendimize” adlı natı dinletildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kur’an-ı Kerim'in ve Peygamberin rehber edinilmesi gerektiğini belirterek, programı düzenleyen Müftülüğe ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığına teşekkür etti.

Vali Kamçı’da konuşmasında ”Son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) Yüce Allah’tan getirdiği evrensel mesajları anlamak, merhamet timsali O Peygamberin sevgisi çerçevesinde Aziz Milletimize birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları kazandırmak ve O’na duyulan emsalsiz sevgiyi payidar kılmak amacıyla tertip edilen Kutlu Doğum Haftası programında sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyorum.

Şüphe yok ki, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı ve yardımlaşmayı, güzel ahlâkı ve insani erdemleri ve elbette adalet ve hoşgörüyü O Rahmet Peygamberi’nin örnek hayatı ile tatbik ettiği İlahi buyruklar vasıtasıyla öğrendik. O ki, bir cahiliye toplumunu medeni bir topluma dönüştürmüş ve bu zor işin sırrının insanın gönlüne ulaşmak olduğunu göstermiştir.

Birbirine düşmanlık güden kabileleri kardeş yapmış, insanlığın yüreğine çöreklenen kin ve nefretin yerine sevgi, barış ve hoşgörü tohumları ekmiştir. Fakat maalesef büyük bir üzüntü ve hayretle müşahede etmekteyiz ki, bugün Müslüman toplumlarda bile hiç tereddüt göstermeksizin kardeş kanı akıtılmakta, kardeşlik hukuku ayak altı edilmekte, Hz. Peygamberin üstün gayretleriyle kurulan emanet müessesesinin temeli sarsılmaktadır.

Dolayısıyla, akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, O’nun ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir. Bu nedenle Aziz Milletimizin ve İslam Âlemi’nin sadece bu hafta içerisinde değil, yılın her günü ve her saatinde O’nun çizdiği istikamette yürümesi ve her fırsatta O’nu başka insanlara anlatması lüzumu hasıl olmaktadır. İnsanlığın kurtuluş reçetesinin O Yüce İnsanın tebliğinde mevcut bulunduğu unutulmamalıdır!

Bu duygu ve düşüncelerle, ümmeti olmaktan onur duyduğumuz İki Cihan Serveri Efendimizi ihtiramla yâd ediyor, başta İslam Âlemi olmak üzere bütün insanlığa sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla dolu bir dünya diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman’ın “Hz. Peygamber, Tevdit ve Vahdet” konulu konuşmasının ardından Hadis Ezberleme yarışmasında Üniversite öğrencileri arasında dereceye girenlere Vali Kamçı, Kuran Kursları arasında dereceye girenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında derece girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı alan verdi.

Ödül Töreni sonrası Protokol üyelerine İl Müftüsü Çimen ve Dekan Prof. Dr. Fikret Karaman tarafından yapılan gül takdimi ile Gül Günü başlatıldı. Vali Kamçı da daha sonra programa katılanlara gül verdi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a6a7

a8

a9

a91

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız