SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Fasulye Festivali

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:52
Kuru Fasulye Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde geleneksel hale gelen Kuru Fasulye Festivali yapıldı.

Kurucaova derneklerinin sahiplenmesi sonucu düzenlenen festivale, AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, belediye başkanı Vahap Küçük, Garnizon komutanı jandarma binbaşı Özkan Güneş, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın yaptığı konuşmada, “Kurucaovalılar yurdun çeşitli illerinde söz sahibi olmuşlarıdır. Kardeşlerimizin sılayı rahim yapmaları Doğanşehir' maddi ve manevi kalkınmasında zemin oluşturacaklardır. İnşallah önümüzdeki sene daha bereketli bir yıl ve toplulukla birlikte oluruz. Bizler iktidara geldikten sonra Türkiye 3 kat büyümüştür. Yüzde 70’lik faizlerden bu ülkeyi bu hale getirdik” dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ise, "Geleneksel hale gelen kuru fasulye festivaline katkıda bulunan her kese teşekkür ederim. Kurucaova mahallemizin bu etkinlikle tanıtılması gelişimine katkı sağlayacaktır. Sürgü de takası, Erkenek, Sakaltutan ve Polat mesire yerlerimizin de tanıtılması gerekir. Bu tür organizasyonlar ilçemize katkıda değer getirir “ ifadelerini kullandı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise Doğanşehir de kuru fasulyenin meşhur olduğunu yıllarca kendisinin de fasulye tüccarlığı yaptığını belirtti.

Malatya Kurucaovalılar Dernek Başkanı Bahattin Aslan da, “Kurucaovalılar buluşma gününde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Festival Doğanşehir İmam Hatip Lisesi mehteran gurubunun gösterilerin ardından yapılan kuru fasulye ikramıyla program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız