SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracatı

A- A+ PAYLAŞ

Kuru kayısı ihracatında azalma görülürken, döviz girdisinde artış sağlandığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyesi Yalçın Geyik, yaptığı açıklamada, 1 Ağustos 2008 ile 30 Kasım 2008 arasındaki 4 aylık sürede 43 bin 844 ton kuru kayısı ihracatı yapılarak, karşılığında 152 milyon 751 bin dolar girdi sağlandığını bildirdi.

Bu rakamın, geçen dönemde yani, 1 Ağustos 2007 ile 30 Kasım 2007 arasındaki 4 aylık sürede 45 bin 733 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilip, 117 milyon 361 bin dolar olduğu hatırlatıldı.

Geçen yılın ve bu yılın son 4 aylık rakamları karşılaştırıldığında, kuru kayısının ihracatında azalma görülürken, döviz girdisinde artış sağlandığı bildirildi.

Bu arada, 2008 yılının Kasım ayında 9 bin 415 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilirken, bu rakamın 2007 yılının Kasım ayında 12 bin 958 ton olduğu vurgulandı.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyesi Geyik, Malatya'nın dünyaca meşhur kuru kayısısının başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere toplam 81 ülkeye ihracatının gerçekleştirildiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız