SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracatında Azalma..

A- A+ PAYLAŞ

Kuru kayısı ihracatında Mayıs ayından itibaren devam eden artışın Ağustos ayında gerilediği belirtildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Geyik, yaptığı yazılı açıklamada "Kuru kayısı ihracatında Mayıs ayından itibaren devam eden artış Ağustos 2009 ayında, bir önceki sezonun Ağustos 2008 dönemine göre, gerileyerek 9 bin 496 ton olarak gerçekleşti. Ağustos 2008 döneminde ise 11 bin 354 ton kuru kayısı ihraç edilmişti" şeklinde konuştu.

Geyik, Ağustos 2009'da ABD, Rusya, Almanya, Fransa, Brezilya, İngiltere ve Irak olmak üzere toplam 56 ülkeye yapılan 9 bin 496 ton kuru kayısı ihracatından 26 milyon 868 bin dolar gelirin elde edildiğini kaydetti. Geyik, geçen yılki Ağustos 2008'de 11 bin 354 ton kuru kayısıdan elde edilen gelirin ise 41 milyon 152 bin dolar olduğunu hatırlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız