SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracatında Miktar Arttı Ama!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en önemli gelir kaynağını oluşturan kuru kayısıdan 2005 yılında elde edilen gelirin 179 milyon 613 bin 793 dolar olduğu bildirildi. Bir önceki yıla göre yapılan değerlendirmede ihraç edilen kuru kayısı miktarındaki artışa karşın döviz girdisinde azalma olduğu, bununda kayısı fiyatlarının bir önceki yıla göre düşük olmasından kaynaklandığı bildirildi.

KAYISI İHRAC MİKTARI ARTTI DÖVİZ GİRDİSİ AZALDI
Malatya’nın önemli gelir kaynağını oluşturan kayısıdan 2005 yılında yapılan satış ve girdi miktarları açıklandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Malatya İrtibat Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada 2005 yılında Malatya’dan yurt dışına gönderilen kuru kayısı miktarının 94 bin 808 ton olduğu bildirildi. Yetkililer ihraç edilen kuru kayısıdan elde edilen gelirin ise 179 milyon 613 bin 793 dolar olduğunu ifade ettiler.

2005 yılında ihraç edilen kuru kayısı miktarının bir önceki yıla göre 14 bin 594 ton fazla olmasına karşın döviz girdisinde yaklaşık 20 milyon dolar azalma olduğu bildirildi. Yetkililer 2004 yılında 80 bin 214 ton kuru kayısı ihraç edilerek 199 milyon 427 bin 435 dolar döviz girdisi elde edildiğini belirttiler.

Yetkililer kuru kayısı ihraç miktarının bir önceki yıla göre 14 bin 594 ton fazla olmasına karşın döviz girdisindeki azalmanın, 2004 yılında kuru kayısı rekoltesinin yetersizliği nedeniyle fiyatının yüksek olması, bu yıl ise rekoltenin bir önceki yıla göre çok fazla olması nedeniyle fiyatının düşmesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız