SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısının Fiyatı Yükseldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ekstra kuru kayısının en yüksek fiyatı 6,3 TL'ye kadar yükseldi.

Ticaret Borsası'nın 12 Ağustos tarihli kuru kayısı fiyat listesine giren, ekstra kuru kayısının toptan bir kilosunun en yüksek fiyatı 6,3 TL olarak ilan edildi. Birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu en fazla 5,5 TL olarak ilan edilirken, ekstra ve birinci kalite kuru kayısının kilosunun en fazla 5,5 - 6,3 TL arasında işlem gördüğü kaydedildi.

Yetkililer, fiyatın bu kadar yükselmesini bu yılki rekolte düşüklüğüne bağladı. Yaklaşık 7 milyon kayısı ağacının yılda 100 bin tona yakın kuru kayısı rekoltesi vermesi gerekirken, bu yıl Mart ayında kayısı çiçeklerinde yaşanan don afeti nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü kuru kayısı rekoltesinin 46 bin 350 ton olarak açıklamıştı.

Yılda 300 milyon dolar civarında ülkemize döviz girdisi sağlayan ve yüzde 90 civarı kuru olarak yurt dışına ihraç edilen Malatya'nın dünyaca meşhur kuru kayısısında bu yıl yaşanan don hadisesi nedeniyle Tarım Bakanlığı, 26 bin üreticiye 90 milyon TL hasar ödemesi yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız