SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kuru Kayısıyı 2 YTL'den Aşağı Satmayın!..''

A- A+ PAYLAŞ

Kayısıbirlik Genel Müdürü Seyhan Bayhan, üreticilere kuru kayısıyı 2 YTL'den aşağı satmamalarını tavsiye ederek, "Kayısıbirlik olarak baş fiyatı 2 YTL'den yukarı açıklamak için çaba gösteriyoruz"dedi.

Kayısıbirlik'de basın toplantısı düzenleyen ve kayısının içindeki sıkıntılar ve alımlarla ilgili bilgi veren Kayısıbirlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, "Bilindiği gibi kuru kayısı tahmini rekoltesi 125 bin ton olarak açıklandı. Bu fazla rekolteyi, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere ilgili bakanlara ve ilgili yerlere bildirdik"dedi.

Son günlerde kayısı fiyatının aşırı şekilde düştüğüne dikkat çeken Bayhan, "Meyve suyu fabrikasına giden yaş kayısının kilosu 100 bin liraya kadar düştü. Çöpü satsak daha fazla paraya satılırdı. Üreticiler, bu ara ürünlerini satmamakta dirensin. 2 YTL'den aşağı kayısıyı vermesinler. Biz de Kayısıbirlik olarak Ağustos ayının ilk haftasında alım baş fiyatını açıklayıp, 2 YTL'den fazla açıklamak için çaba gösteriyoruz. En az 10 bin ton kuru kayısı almak için plan yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kayısıbirlik'in kredi borcunun 16 bin YTL olarak yapılandırıldığını ve böylece birlik olarak rahatladıklarını söyleyen Serhan Bayhan, geçen yılda kayısı stoku olmadığını, bu yıl da 40-50 bin ton kuru kayısının stok edilmesinin beklendiğini de vurgulayarak, "Üreticilerimiz, bugünlerde fiyatı düşük olan kayısılarını bu dönemde satmasınlar" tavsiyede bulundu.

Hollanda ile işbirliği içinde meyve suyu, konsantre ve yaş kayısının paketlenip satılması konusunda yaş kayısıyla ilgili projelerini önümüzdeki yıl hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Bayhan, "Projemizi uygulamaya koyarsak, haftada 3 bin ton yaş kayısıyı alıp işleyeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız