SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kuru Kuruya Muhalefet Olmamalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:49
'Kuru Kuruya Muhalefet Olmamalı'
A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ile Ömer Faruk Öz, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanlığı’na yeniden seçilen Ali Evren’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 
 
Milletvekillerinin ziyaretinde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile parti yöneticileri ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de yer aldı.
 
ESKKK Başkanlığı’na yeniden seçilen Ali Evren ziyaretten dolayı Milletvekillerine teşekkür etti.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’de konuşmasında,  esnaf temsilcileri olarak milletvekilleri ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını,  bu birlikteliğin Malatya’ ve esnafların sorunlarının çözümü için olumlu sonuçlar vermesini arzu ettiklerini söyledi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’de konuşmasında, ESKKK Başkanlığı’na yeniden seçilen Ali Evren’e hayırlı olsun dileği için geldiklerini belirterek Malatya’ya hizmet için el birliği ile çalıştıklarını söyledi.
 
"Kuru Kuruya Muhalefet Yapılmamalı"
 
Çözüm noktasında hep birlikte çalışmalar yaptıklarını söyleyen Milletvekili Ömer Faruk Öz’de “ Zaman zaman Şevket Keskin’in bizlere yönelik eleştirileri karşısında arkadaşlarımız bu nasıl olur diyorlar. Önemli olan kırıcı olmamaktır diyorum. Yapıcı eleştiriler her zaman olmalı. Evren ve Keskin esnafların içinde olanlar. Onların sorunlarını en iyi onlar biliyor. Hükümet olarak 9 yılda nereden nereye geldiğini herkes görüyor. Kuru kuruya muhalefet yapılmamalı. Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Hükümetimiz döneminde kredi kullanımında önemli miktarlara ulaşılırken, aynı zamanda kredi faizlerinde de önemli düşüşler yaşanmıştır. Daha önce KOSGEB esnafımıza kredi kullandırmıyordu. Şimdi buradan da kredi kullanılabiliyor” ifadelerini kullantı. 
 
"İtibarı Yüksek Bir Kurum"
 
Milletvekili Mücahit Fındıklı’da konuşmasında, Malatya esnafının bağlı bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin ülke genelinde en başarılı ilk 10 arasında yer aldığını, kendisine göre ise ilk 5 içerisinde bulunduğunu belirterek, “ Böylesine itibarı yüksek kurumun aynı titizliğini devam ettireceğine inanıyoruz. Yöneticilerine yeni dönemde başarılar diliyoruz” dedi.
 
Yeni Teşvik Sistemi
 
Fındıklı, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik sistemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Fındıklı, “ 2009 yılında çıkartılan teşvik yasasında Malatya o dönemde dört bölge içinde 4.sırada bulunuyordu. Şimdi yeniden değerlendirmede teşvik bölgeleri 6’ye ayrıldı. Malatya yine 4. Bölgede yer aldı. Ancak Malatya 4. Bölgede bulunduğu dönemdeki tüm haklarını şimdi de kullanabilecek. Ayrıca OSB ve Nano Teknoloji gibi yatırımlarda 5. Bölge teşviklerinde yararlanabilecek. Yani Malatya yüzde 80-90 5.Bölgelerin teşvikinden yararlanabilecektir. Malatya geçtiğimiz teşvik dönemlerinde olduğu gibi bu dönemde de iyi işler yapacağına inanıyorum. “ diye konuştu. 
 
"Esnaf Zor Durumda"
 
Ziyaret sırasında Söğütlü Camii’nin bakım onarım konusu da gündeme geldi. ESOB Başkanı Şevket Keskin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Söğütlü Camii bölgesindeki esnafların mağdur olduğunu, 2 ayda biteceği belirtilen çalışmaların 5 ay olmasına rağmen sonuçlandırılmadığını söyledi. Keskin, mağdur olan esnaf için daha önce 2 ayda bitirileceğinden 2 aylık kira bedelinin alınmadığını, şimdi sürenin uzaması nedeniyle bu süre içinde kira bedeli alınmamasını istedi.
 
"Gerekli Çalışmalar Yapılıyor"
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz, 2 ay kira bedeli için Bakanlık ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını, ancak Vakıfların ve müteahhit firmanın çalışmanın 2 ay süreceğini belirtmeleri nedeniyle 2 aylık kira alınmadığını, sürenin uzaması nedeniyle bu süreninde kira ödenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
 
Haber-Fotoğraf: Selahattin Gökatalay-Görüş Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız