SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurultayı Değerlendirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:26:06
Kurultayı Değerlendirdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Kurultayı'nı değerlendirdi. 
 
Coşku ve heyecan ile kurultayın gerçekletirildiğini söyleyen Kiraz, " Demokrasi ve Değişim Kurultayı olarak toplanan Kurultayımıza iktidara yürüyüş damgasını vurmuştur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir dile getirdiği Kavga Kültürü yerine Sevgi Kültürü egemen olmuştur. Birbiriyle kaynaşmış, birleşmiş, bütünleşmiş, kucaklaşmış, birbirine kenetlenmiş , etle tırnak gibi bir parti örgütü oluşmuş ve önümüzdeki dönemde herkesin umudu haline gelmiş bir Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın yanındadır artık. Yine kurultayımıza, Genel Başkanımızın derin hoşgörüsü , siyasete bakış derinliği, halkla birlikte halk için siyaset yapma anlayışı, partiyi iktidara taşıma kararlılığı damgasını vurmuştur. Bu anlayışların bütün örgütler ve partililer tarafından da sahiplenilmiş olduğu bir anlayış olarak ortaya çıkmıştır." dedi. 
 
Kurultay'da bütün siyasi partilere örnek olabilecek usullerin kullanıldığını söyleyen Kiraz, "On yıla yakındır çarşaf liste ile yapılamayan seçimler , çarşaf liste ile yapılmıştır. Daha çok kadın, daha çok genç Parti Meclisinde yer almış ve ülkemizin bütün kesimlerinin önemli sorunlarını , sıkıntılarını özümsemiş , kavramış , sorunlara en akılcı çözümleri üreterek, Türkiye’yi hak ettiği şekilde yönetebilecek, demokrasi değişimlere, özgürlüklere sonuna kadar inanmış bir Parti Meclisi Kurultayımızın kararıyla oluşturulmuştur. " ifadelerini kullandı. 
 
CHP İl Başkanı Kiraz, Türkiye'deki tesbit edilen sorunları ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı; "Türkiye’nin en önemli sorunu olarak barış, kardeşlik ve bir arada yaşama sorunu, Türkiye’nin sosyal sorunu olan işsizlik. Emekli, dul ve yetimlerin güvencesiz, korumasız olduğu, Sosyal Güvenlik sisteminin yoksullara ulaşmaması, İş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli sıkıntıların olduğu Ülkemizin bir taşeron cumhuriyetine dönüştürüldüğü, Özelleştirmenin sadece talan, yağma ve yandaşlık için kullanıldığı, Çocuk işçiliğinin yeniden hortlatıldığı Sendikal hakların yetersiz, kısıtlı ve yasaklı olduğu, Yasakların arttığı, baskının genişletildiği, Grev yasaklarının olduğu, Demokrasimizin gazlı, coplu ve tutuklu olduğu, Asgari ücretin artık sefalet ücreti, sürünme ücreti olduğu gerçekleri vurgulanmış, çözüm noktasında her konu için ayrı ayrı programların mevcut olduğu ve özetle çözümün; Birlikte yürümek, Birlikte üretmek, Birlikte çözmek olduğu bir kez daha vurgulanmıştır." diye konuştu. 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın parti meclisine girmesini değerlendiren Kiraz, "Yine mecliste başarılı çalışmalar yürüten Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba Parti Meclisine girmiştir. Bizler Milletvekilimizin Parti Meclisinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyor kendisine , seçilen bütün Parti Meclisine ve yeni yöneticilerimize başarılar diliyoruz." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız