SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kurultayı Toplayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim. Kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım diye ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben Kurultayı toplayacağım” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Gazze’den Türkiye’ye getirilerek Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürdürülen Filistinlileri ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaralıların durumuna ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Tedavi ediliyorlar. İki hastanın yoğun bakımda olduğu ifade edildi. Diğer hastaların hayati tehlikesi yok. Türkiye’de tedavi edildikleri için çok mutlular. Türkiye’ye teşekkür ediyorlar. Bizde Filistin halkının yanında olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Hallerini hatırlarını sorduk umarım kısa süre içinde sağlığına kavuşur” diye konuştu.

“SONUNDA ERDOĞAN KAZANDI, TABİİ KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 10 Ağustos Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından görünmediğini ve Köşk seçimleriyle ilgili sonuçları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, “Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum doğrusunu isterseniz. Pazartesi günü evden Genel Merkeze biraz geç geldim. ‘Kılıçdaroğlu eve kapandı’ dedi. Benimde yarım günde olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum. Seçim sonuçlarını değişik kanallarda, değişik televizyon ve gazetelerde ifade etmeye çalıştım. Ekmeleddin Bey kendi üslubunu Türkiye’ye egemen kıldı. İç dünyasında barışık, konuşurken ülkeye huzuru, güvenceyi sigorta vaat eden bir üslup bıraktı. Bir başka aday sert söylemlerine devam etti. Sayın Demirtaş, o da demokrasi vurgusu yaptı. Özgürlükler vurgusu yaptı. Ezilenlerin yanında olacağını ve onları temsil ettiğini ifade etti. Sonunda Erdoğan kazandı. Tabi kendisine başarılar diliyoruz” karşılığını verdi.

“Kendisini aradınız mı, arayacak mısınız?” sorularına ise Kılıçdaoğlu, “Hayır. Eğer ortam uygun olursa. Kullandığı üsluba bakacağız tabi. Şuana kadar toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir üslup kullanmadığını biliyorum. Bu üslubu kullanmadığı sürece zaten kendisiyle bir araya gelme şansımızda yok” dedi.

“PARTİ DİSİPLİNİ DENEN BİR KURALA DA SIKI SIKIYA BAĞLI OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ HERKESİN BİLMESİ GEREKİR”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bazı CHP’li milletvekillerinin istifa çağrılarını ve Kurultayın gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda ama parti disiplini denen bir kurala da sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. Bir arkadaşımız Sayın İnce, bugün basın toplantısı yaparak genel başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu seçime gireceğini ifade etti. Bundan son derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması bizim partimizin ve demokrasinin geleneklerinde vardır. Ben asla ve asla neden genel başkan adayı oldun. Ben burada oturuyorum diye bir düşünce içinde hiç olmadım, olmamda, doğru da olmaz zaten. Seçimler eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süre içinde yapılır. Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim. Kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım diye ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben Kurultayı toplayacağım. Arkadaşlarla görüştükten sonra karar vereceğim.”

“BİZ KURULTAYI TOPLAYACAĞIZ. HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN”

“Olağanüstü Kurultay mı olacak” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Elbette. Ya delegelerin oylarıyla Kurultay toplanıyor veya genel başkanın böyle bir yetkisi var. Genel başkan kurultayı toplantıya çağırabiliyor. Dolayısıyla ben ikinci yolu, Parti Meclisimiz 1 yıl erteledi. 2015 seçimleri dolayısıyla ama biz Kurultayı toplayacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Elbette bir zamanı takvimi olacaktır. Zaten o çağrıyı yapınca göreceksiniz” şeklinde konuştu.

“KARARI DELEGE VERECEK”

Olası bir Kurultaydan nasıl sonuç beklediğini ve İnce’nin eski genel başkanların kendi yanında olduğu iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Kararı delege verecek. Ben hiçbir delegeye telefon edip bana oy verin diye bir arayış içine girmeyeceğim. Her delegenin özgürce oy kullanmasını isterim. Başka adaylarda çıkabilir. Çıkmalıdır da. Sonuçta hep beraber yarışacağız” ifadelerini kullandı.

İnce’yi Grup Başkanvekilliğinden alıp allayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Benim Grup Başkanvekilliğinden alma diye bir düşüncem söz konusu değil” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız