SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuruluş Aşamasında Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı İNÜKSAM olan İnönü üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilk faaliyeti olarak ABD'li Dr. Philippa Strum'un katıldığı bir konferans düzenledi.

İNÜKSAM tarafından düzenlenen Kadın Sorunları Bilimsel Platformu Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapıldı. Toplantı hakkında bilgi veren İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal (üstteki fotoğrafta), "Kuruluş çalışmalarını 6 ay önce başlattığımız İnönü Üniversitesi Kadın Sorunlarını Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetmeliği senato kararını beklemektedir. Kısa adı İNÜKSAM olan merkezimizin temel amacı toplumsal cinsiyet duyarlılığını ve eşitliğini gerçekleştirmek üzere kadının sorunları ve sosyoekonomik statüsü ile ilgili her alanda bilimsel araştırma ve incelemeler yapmak, buradan elde edilen verilerin hayata geçmesini sağlamak, halkın özellikle gençlerin bu konuda bilgilenmesine yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunmaktır. Resmi kuruluşumuz henüz gerçekleşmemiş olmakla birlikte çalışma grubu olarak düzenli toplanarak ve birisi AB projesi olmak üzere 2 proje hazırlamış bulunmaktayız. Kadın sorunlarına yönelik farkındalık ve duyarlılığı arttırıcı eğitsel etkinliklerden ilkini Kadın Sorunları Bilimsel Platformunda Kadına Yönelik Şiddet Konusunu ele alarak gerçekleştireceğiz" dedi.

Kadın Sorunları Bilimsel Platformuna konuşmacı olarak katılan Dr. Philippa Strum da, "Kadınlar; dünya nüfusunun 3'te 2'si eğitimsiz, 3'te 2'si fakir ve günde 1 doların altında gelire sahip, dünya üzerindeki yiyeceğin yüzde 50'sini üreten, dünyadaki toplam gelirin yüzde 10'unu kazanan, dünyadaki mülkün yüzde 1'ine sahip olan grubu oluşturur" diye konuştu.

Prof. Dr. Strum’un konferansından sonra ‘Kadına Yönelik Şiddet’ başlıklı panele geçildi. Panelde Yrd. Doç. Dr. Hayri Keser ‘Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Boyutu’, Prof. Dr. Gülsen Güneş ‘Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet ve Malatya’daki Çalışmalar’, Sermin Timur ‘Çocukluk Çağı Örselenmeleri ve Kadına Yönelik Şiddet’, Mehtap Alaman ‘Evlilikte Kadına Yönelik Cinsel İstismar ve Şiddetin Belirlenmesi’, Bora Özdemir ‘Aile İçi Şiddetin Adli Tıp Boyutu’ konularında konuşmalar yaptılar.

Daha sonraki seanslarda katılımcı ve panelistler çalışma grupları oluşturarak ‘Kadına Yönelik Şiddeti Önleme’ konusunda atölye çalışmaları yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız