SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kurum Dışındayken Kaçırıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Kadın sığınma evinde barınan ancak kendi isteğiyle kurumdan ayrıldıktan sonra dışarıda yakınları tarafından kaçırılan E.B. ile ilgili olarak İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan bir açıklama yaptı. Konan, kadının kurum içerisinde kaçırılmadığını belirterek, kadının kendi isteğiyle kurumdan ayrıldıktan sonra kaçırılma olayının yaşandığını ifade etti.

İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“02.09.2010 -03.09.2010 tarihlerinde bazı internet sitelerinde ve bazı yayın kuruluşlarında “Kadın Sığınma Evinde Kız Kaçırdılar” haberiyle ilgili aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur:

Haber konusu 1991 doğumlu (19) E. B. Adlı kadın 26.08.2010 tarihinde Emniyet Marifetiyle kalacak yeri olmadığı gerekçesiyle kuruluşumuza getirilmiş olup. 26.08.2010 – 01.09.2010 tarihleri arasında kuruluşumuzda kalmıştır.
4 gün kuruluşumuzda kaldıktan sonra E. B. 01.09.2010 tarihinde iş bulup ev kiraladığını beyan ederek kuruluşumuzdan kendi isteğiyle ayrılmak istediğini ifade etmiştir. E.B ile mesleki çalışma yapılarak, çok acele karar verdiği, kadın konuk evinde biraz daha kalıp ailesi ile sorunlarını çözdükten sonra ayrılmasının daha uygun olacağı ifade edilmiştir

Ancak E.B. ısrarla ayrılmak isteğini belirterek ayrılış dilekçesini vermiştir. Bunun üzerine E.B.nin Kadın Konukevinden ayrılışı yapılmıştır. E.B. kuruluştan ayrıldıktan sonra, yaklaşık 300 m dışarıda çevre yolu kenarında ailesi tarafından zorla alıkonulmak istenmiş ve bu durum anında Kuruluşumuz güvenlik görevlileri tarafından tespit edilerek Emniyet Birimlerine haber verilmiştir.

Ardından adı geçene, aynı gün kısa bir süre içinde polis tarafından ulaşılmıştır.

Sonuç Olarak haber konusu olay; Haberlerde yer aldığı gibi kuruluşumuz içinde gerçekleşmemiş olup, kuruluşumuz dışında, E.B. nin kuruluşumuzdan kendi isteğiyle ayrıldıktan sonra gerçekleşmiştir.

E.B kuruluşumuzda barınmamaktadır.

Ayrıca Kadın Konukevlerinin yerlerinin gizli tutulması konusunda Emniyetimiz Basınımız ve konuyla ilgili herkesime görev düştüğünün bilinmesi ve bu konuda hassas davranılması gerekmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız