SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurumlarda Rekortmen Bankalar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:19
Kurumlarda Rekortmen Bankalar
A- A+ PAYLAŞ

Gelir İdaresi Başkanı, 2012 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi’nde ilk 100’e giren kurumları açıkladı. Buna göre Garanti Bankası 1 milyar 180 milyon 653 bin lira ile birinci sırada yer alırken; 1 milyar 151 milyon 148 bin lira ile İş Bankası ikinci, 1 milyar 112 milyon 951 bin ile Akbank üçüncü oldu. 

Gelir İadesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçen yılın kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre Türkiye Garanti Bankası A.Ş., bankaların faaliyetleri (katılım bankaları, mevduat bankaları, kredi birlikleri vb. dahil, Merkez Bankası ve yatırım bankaları hariç) 1 milyar 180 milyon 653 bin 967,21 lira ile birinci sırada yer aldı. Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi, bankaların faaliyetleri (katılım bankaları, mevduat bankaları, kredi birlikleri vb. dahil, Merkez Bankası ve yatırım bankaları hariç) 1 milyar 151 milyon 148 bin 519 lira ile ikinci oldu. Akbank T.A.Ş., bankaların faaliyetleri (katılım bankaları, mevduat bankaları, kredi birlikleri vb. dahil, merkez bankası ve yatırım bankaları hariç) 1 milyar 112 milyon 951 bin 384 lira ile üçüncü; T.C Ziraat Bankası A.Ş., bankaların faaliyetleri (katılım bankaları, mevduat bankaları, kredi birlikleri vb. dahil, Merkez Bankası ve yatırım bankaları hariç) 1 milyar 106 milyon 623 bin 11 lira ile dördüncü; Türkiye Halk Bankası Anonim şirketi, bankaların faaliyetleri (katılım bankaları, mevduat bankaları, kredi birlikleri vb. dahil, Merkez Bankası ve yatırım bankaları hariç) 1 milyar 18 milyon 602 bin 609 lira ile beşinci oldu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşlardan alınan anayasal bir zorunluluk olarak alınan vergilerin, kamu harcamalarının temel kaynağı ve Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu kaydetti. Düzenli vergi ödeme alışkanlığının kazanıldığı toplumların, demokratik hukuk devletinin normlarını yakalamış toplumlar olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, “Vergisini ödeyen gerek firmalarımız gerekse vatandaşlarımız ülkemizin kalkınmasındaki lokomotifin bir çarkıdır. Şunu unutmayalım ki ödenen her vergi vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Böylece devletimiz, iş adamımız, vatandaşımız kısaca herkes kazanmaktadır.Vergi rekortmenlerimiz devlete olan mükellefiyetlerini samimiyetle yerine getirmişlerdir. Gelirini doğru beyan eden, vergisini ödeyenler ve bu listelerde yer alan mükellefler bizim gerçek kahramanlarımızdır. Kurumlar vergisi rekortmenler listesi, bizim için bir onur tablosudur. Bu nedenle vergi rekortmenlerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız